Gemeente Moerdijk


WONEN BIJ ZORGBOERDERIJ WORDT MOGELIJK

Er is een oplossing gevonden om wonen bij de zorgboerderij in Zevenbergen toe te staan. De provincie was tegen de bouw van woonunits in de schuur. Binnenkort komt echter het naastgelegen pand Langeweg 16 te koop. Op dat pand rust een woonbestemming.

De stichting Woningbouw Zevenbergen en de Stichting Zorgboerderij zijn al enige tijd bezig om de zorgboerderij verder te ontwikkelen. Het merendeel van de wensen kon via het nieuwe bestemmingsplan buitengebied gehonoreerd worden. De wens om er woningen te kunnen realiseren, vormde echter een probleem. De provincie is een fervent tegenstander van nieuwe woonfuncties in het buitengebied. Het was dan ook onmogelijk om via het nieuwe bestemmingsplan de gewenste woonfunctie voor de zorgboerderij te regelen.

Het pand dat nu te koop komt, maakte vroeger als arbeiderswoning deel uit van de boerderij. Als de Stichting Woningbouw Zevenbergen het pand aankoopt, kan deze koppeling met de boerderij in ere worden hersteld. De woonfunctie van deze woning staat niet ter discussie. De woningstichting heeft al aangegeven gecharmeerd te zijn van deze oplossing. De stichting wil het pand verbouwen om de huisvesting van zes tot acht pupillen mogelijk te maken.