Lekstroom 10.10 uur

Utrecht 25-02-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Snelheidscontrole
VIANEN Op dinsdagavond is tussen 20.00 uur en 21.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Hagenweg. Er werden 10 automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 50 km/u waarbij de hoogst gemeten snelheid 76 km/u was.

VIANEN Op de Westelijke Parallelweg werd een automobilist bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid met 40 km/u. Waar 50 km/u was toegestaan reed hij 90 km/u.

Aanrijding met letsel
TULL EN T WAAL Op dinsdag 24 februari heeft een aanrijding plaatsgevonden.

Omstreeks 18.30 uur reed een 20-jarige man uit Vianen op een snorfiets over de Waalseweg. De man kwam tegelijk met een tegemoetkomende auto bij een wegversmalling. De automobilist gaf hem groot licht om als eerste de versmalling te nemen, maar terwijl de snorfietser dit deed, reed de automobilist met grote snelheid ook de versmalling op, waardoor een aanrijding ontstond. De 20-jarige man kwam ten val en liep schaafwonden op. Ook klaagde hij over pijn aan zijn hoofd. Zijn snorfiets raakte zwaar beschadigd. De automobilist is met zijn beschadigde auto doorgereden.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Lekstroom: 0900-88 44.

Verkeerscontrole
IJSSELSTEIN Op dinsdagmiddag is omstreeks 17.15 uur een verkeerscontrole gehouden op de Noord IJsseldijk. Tijdens de controle werd één bromfietser bekeurd voor te hard rijden, drie bromfietsers voor het rijden zonder helm en twee bromfietsers voor het rijden zonder geldig certificaat.

Verkeerscontrole
NIEUWEGEIN Op dinsdagmiddag is tussen 15.00 uur en 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Schakelstede. Tijdens de controle werden twee bromfietsers bekeurd voor bellen tijdens het rijden, twee bromfietsers werden bekeurd voor het rijden zonder helm en één bromfietser werd bekeurd voor het rijden op een onverzekerde bromfiets.

Vrouw te water
NIEUWEGEIN Op dinsdagmiddag is een vrouw met haar invalidenkarretje te water geraakt. De 64-jarige vrouw uit Nieuwegein probeerde omstreeks 14.25 uur achteruit haar tuin uit te rijden, maar kwam hierbij in het water terecht. De vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Winkeldiefstal
NIEUWEGEIN Op dinsdagmiddag zijn twee meisjes van 13 en 16 jaar uit Nieuwegein en Utrecht aangehouden voor winkeldiefstal. Omstreeks 13.50 uur liepen de 2 meisjes een winkel aan de Boogstede uit zonder te betalen voor 2 paar schoenen. Beide meisjes zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole
IJSSELSTEIN Op dinsdagochtend is een snelheidscontrole gehouden op de Noord IJsseldijk. De controle werd gehouden tussen 10.45 uur en 11.15 uur. Er werden twee
automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Ontdekkingsreis
IJSSELSTEIN Op dinsdagavond zijn twee jongens van 13 jaar uit IJsselstein op ontdekkingsreis gegaan.

De jongens vertrokken omstreeks 17.00 uur op hun mammoetskelters, waarbij ze een briefje achterlieten dat ze over zes maanden weer terug zouden zijn. Verschillende eenheden en een helikopter werden ingezet om de twee jongens weer op te sporen. Uiteindelijk werden de ontdekkingsreizigers gevonden door de vader van één van de jongens op een terrein in Zeist. Hij had de route nagereden en vond ze schuilend voor het barre weer.