Rijn & Venen 10.20 uur

Utrecht 25-02-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Onder invloed
MIJDRECHT Op dinsdagavond is een 60-jarige automobilist uit Mijdrecht bekeurd voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 20.15 uur reed de man over de Rondweg, waar hij door patrouillerende politieagenten werd gecontroleerd, omdat hij moeite had met recht rijden. Tijdens de controle bleek dat de man hoogstwaarschijnlijk onder invloed was en werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij 575 ug/l, waarna hij een proces-verbaal kreeg voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen.

Belediging en bedreiging
MAARSSEN Op dinsdag is een jongen aangehouden na het bedreigen van een conductrice. Omstreeks 17.50 uur werd in de trein Amsterdam-Maarssen door een conductrice geconstateerd dat een 16-jarige jongen uit Maarssen geen geldig vervoersbewijs had. Hierop beledigde en bedreigde de jongen de conductrice. Op het station van Maarssen werd de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bouwvakkers in actie
MONTFOORT Op dinsdagmiddag is een man aangehouden voor diefstal in een winkel aan de Vrouwenhuisstraat.

Omstreeks 12.30 uur liep een 43-jarige man uit Vlaardingen de winkel binnen en stuurde de verkoopster 2 keer met een smoes naar achteren. Tijdens haar afwezigheid haalde hij geld uit de kassalade. Helaas voor hem werden zijn activiteiten door een andere medewerkster opgemerkt, waarna de man wegvluchtte. De man stapte in een personenauto, maar de bestuurder, een 22-jarige man uit Vlaardingen, weigerde weg te rijden. Intussen waren enkele bouwvakkers door de medewerksters gewaarschuwd. Zij hielden de mannen ter plaatse totdat de politie arriveerde. Zowel de 43-jarige man als de 22-jarige man zijn aangehouden.