Heuvelrug, 10.25 uur

Utrecht 25-02-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Wapens in woning aangetroffen

RHENEN Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie afgelopen maandag een huiszoeking in bij een woning aan de Kloosterstraat.

In de woning werden twee pistolen met patronen, vier messen, een boksbeugel en een sierdolk aangetroffen. De eigenaar van deze wapens, een 24-jarige inwoner van Rhenen, deed hiervan vrijwillig afstand. In de auto van de verdachte trof de politie nog twee grote illegale vuurpijlen aan, die eveneens in beslag zijn genomen.

De man verklaarde dat hij de pistolen in het buitenland had gekocht en de wapens als hobby te hebben. De agenten maakten hem vervolgens duidelijk dat dit op basis van de Wet Wapens en Munitie niet was toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietsster gewond

LEERSUM Op dinsdag 24 februari raakte een bromfietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 14.50 uur reed een 16-jarige meisje uit Amerongen met haar bromfiets vanuit een uitrit linksaf de Rijksstraatweg op in de richting van Amerongen. Daarbij liet zij een voor haar van links komende 45-jarige automobilist uit Amerongen niet voorgaan. Ondanks krachtig remmen, kon de automobilist een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje werd in de flank aangereden en van haar bromfiets geslingerd.

Zij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar werd geconstateerd dat zij naast wat blauwe plekken en schrammen een gekneusd bekken en een hersenschudding had opgelopen. Zij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.