Politie Drenthe

woensdagmorgen 25-02-04

Assen 25-02-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Onderzoek naar man die meisjes lastig viel afgesloten WILHELMINAOORD De politie heeft het onderzoek naar de man die op zondag 18 januari op het Dirk de Ruiterpad in Wilhelminaoord twee meisjes lastig viel afgesloten. Ondanks uitgebreid onderzoek is het niet gelukt een verdachte aan te houden. De hoop van de politie is er nu nog op gevestigd dat er mensen zijn die op basis van het signalement menen te weten wie deze man is.

Op zondag 18 januari omstreeks 14.00 uur waren de twee meisjes van 10 en 11-jarige uit Wilhelminaoord aan het skeeleren op dit pad. Ze werden aangesproken door een man die de weg vroeg. Even later fietste deze man weer achter de meisjes aan en pakte één van hen bij het haar. Doordat het meisje begon te gillen kwamen wandelaars naar haar toe. De man liet haar los en fietste weg.

Volgens de meisjes gaat het om een man tussen de 20 en 40 jaar. Hij had achterovergekamd stekelig blond haar met daarin wat bruine/donkere plukjes. Hij had geen snor. Wel droeg hij in één oor een gouden ringetje. De man was gekleed in een lichtblauwe spijkerbroek en een zwart bomberjack. Hij reed op een grijze damesfiets met handremmen.

Omdat een aantal mensen vertelde dat ze in het signalement een bewoner van Hoeve Boschoord meenden te herkennen heeft de politie ook daar uitgebreid onderzoek naar gedaan. Geen van de bewoners voldeed echter aan het signalement en/of kon in verband worden gebracht met dit feit.

Mensen die menen te weten wie deze verdachte is of anderszins informatie kunnen geven die van belang kan zijn in dit onderzoek, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Westerveld of Meppel. Dit kan via 0900-8844 of westerveld@politie-drenthe.nl

Met wielen in de berm
ASSEN Een slippartij maandagavond eindigde voor een 24-jarige man uit Westerbork in de greppel. De man reed over de A28 van Groningen richting Assen. De man verklaarde dat hij met zijn wielen in de linkerberm terecht kwam, door een stuurcorretie raakte de auto in de slip. De man was ongedeerd, zijn auto total loss.

Politie controleert op fietsverlichting
ASSEN De politie heeft maandagavond een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Stationstraat. Zes fietsers werden bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

MEPPEL Op maandagavond is ook een bromfiets- en verlichtingscontrole gehouden door de politie op de Ceintuurbaan. Bij deze controle bleken drie bromfiets eigenaren te rijden op een voertuig met een te hoge constructie snelheid. Vier fietsers kregen een proces-verbaal omdat hun verlichting niet in orde was. Tijdens de controle kregen drie automobilsten een bon voor fout parkeren en tot slot is een automobilst bekeurd omdat getelefoneerd werd zonder handsfree set.

Rijbewijs ingenomen
Vledderveen - De politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs van een 44-jarige man uit Vledderveen ingenomen. De man werd bij controle in zijn woonplaats in de Thalmastraat aangehouden. Vervolgens is hij meegenomen naar het bureau, waar de ademanalyse een score van 895 ug/l aangaf. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Overlast bestraft
Veenoord - De politie heeft een 14-jarige jongen uit Veenoord in de kraag gevat. Jongeren veroorzaakten al enkele avonden overlast in de omgeving van de Abraham Kuyperstraat. Dinsdagavond werd de jongen 'gesnapt' door buurtbewoners en overgedragen aan de politie. Volgens de jongen was zijn gedrag het gevolg van verveling. Deze uiting van verveling leverde de jongen een boete op.

Winkeldievegge betrapt
Roden - Een 39-jarige vrouw uit Assen heeft dinsdagmiddag van de politie een dagvaarding gekregen. Deze werd uitgereikt naar aanleiding van het stelen van snoepgoed uit een winkel aan de Heerestraat in Roden. De dievegge was betrapt door het winkelpersoneel.

Dana Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52554218. info@politie-drenthe.nl