Utrecht-stad, 11.00 uur

Utrecht 25-02-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Grote verkeerscontrole

UTRECHT- Op dinsdagmiddag- en avond werd een grote controle uitgevoerd op de Vasco da Gamalaan. Deze controle werd uitgevoerd door verschillende politiediensten te weten; de Vreemdelingendienst, de Regionale Verkeersdienst en de parkeerpolitie. Ook deden controleurs van de Connexxion mee aan de controle. Op de Vasco de Gamalaan werden gedurende de dag 31 bromfietsen gecontroleerd en er werden in totaal 28 bekeuringen uitgeschreven voor oa. het hebben van een te groot motorvermogen, niet dragen van de helm, niet hebben van een bromfietscertificaat en het produceren van teveel geluid.

Naast de bromfietscontrole werden een kleine 100 autos gecontroleerd. Hier werden 23 bekeuringen uitgeschreven voor oa. het niet dragen van de autogordel en het niet in orde hebben van de verlichting.

Taxizaken van Verkeer en Waterstaat controleerde 12 taxis. Hier werden 8 bekeuringen uitgeschreven voor oa. het niet hebben van een vergunning en het niet in orde hebben van de taxibescheiden.

De Vreemdenlingendienst controleerden 30 personen en hierbij werden 3 illegalen aangetroffen.(Bulgaren)

Door de parkeerpolitie werden 40 voertuigen bekeurd in Kanaleneiland, omdat ze foutief geparkeerd stonden.

Door controleurs van Connexxion werden ongeveer 2110 passagiers gecontroleerd in 38 trams van Utrecht naar Nieuwegein. In totaal hadden 201 passagiers geen geldig vervoersbewijs en kregen hiervoor een bekeuring, 3 passagiers kregen een bekeuring omdat ze met de voeten op de bank zaten. In de tram werden 7 personen aangetroffen welke nog verschillende niet betaalde boetes hadden open staan.

Brand in appartementencomplex

UTRECHT- Op dinsdagmiddag ontstond brand in een appartementencomplex gelegen aan de Jan Pieterszoon Coenstraat. Omstreeks 16.00 uur kregen politie en brandweer de melding, waarna ze snel ter plaatse gingen.. Op de zolderverdieping van het complex is de brand vermoedelijk ontstaan en gaf een grote rookontwikkeling. De brand werd snel geblust. Enkele bewoners kregen rook binnen en werden ter plaatse behandeld door het aanwezige ambulancepersoneel. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Ongeval met letsel

UTRECHT- Op dinsdagavond ontstond een aanrijding waarbij gewonden vielen. Omstreeks 22.40 uur reed een 52-jarige automobiliste uit Utrecht over de Graadt van Roggenweg gaande in de richting van het Westplein. Een 17-jarige automobilist uit Woerden reed over het Westplein in de richting van de Croeselaan. Op de kruising ontstond een forse aanrijding waarbij de 52-jarige man, de 17 jarige jongen en zijn passagier (gegevens onbekend) gewond raakten. De slachtoffers werden vervoerd naar het ziekenhuis. Hier bleek dat de 17-jarige jongen een valse naam had opgegeven en werd meegenomen naar het bureau. De politie weet niet hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het district Marco Polo;0900-8844.

Met dronken kop tegen autos aan.

UTRECHT- Op dinsdagavond werd omstreeks 19.50 uur een man aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. De 47-jarige automobilist uit Utrecht reed over de Croesestraat. De man reed tegen vier geparkeerde autos aan en wilde doorrijden. Buurtbewoners zagen dit gebeuren en hielden de man tegen. De politie werd gewaarschuwd en de man werd aangehouden. Hij had alcohol gedronken en op het bureau blies hij 845 ug/l. Onderzoek wees uit dat de man al eerder had gereden onder invloed en dus een ontzegging had gekregen om als bestuurder op te treden.Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding onder invloed

UTRECHT- Op dinsdagavond ontstond een aanrijding waarbij een fietsster gewond raakte. Omstreeks 23.15 uur reed een 26-jarige bromfietser uit Utrecht over de Daalsetunnel en botste hier frontaal op een 24-jarige fietsster uit Utrecht. De vrouw raakte gewond en werd met schouderklachten vervoerd naar het ziekenhuis. De bromfietser bleek onder invloed te zijn en blies op het bureau 495 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Oplichters?

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een bejaarde vrouw vermoedelijk slachtoffer van oplichting. Omstreeks 11.00 uur belden twee mannen aan bij de 95-jarige vrouw aan de Admiraal van Gentstraat. De mannen vertelden dat zij van het waterleidingbedrijf waren en wilden even naar de kraan luisteren. De mannen werden binnengelaten. Een van de mannen deed onderzoek naar de kraan terwijl de andere man in de kamer rondkeek. Na korte tijd verlieten de mannen de woning weer. Zover bekend werd er niets weggenomen uit de woning.

Signalement: Blanke mannen, net voorkomen, leeftijd tussen 40-45 jaar.

De politie adviseert altijd legitimatie te vragen en onbekende personen nooit toe te laten tot de woning.