Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle ondertekent overeenkomst Kralingseplein

Foto: Ton Pilsecker

Wethouder Verkeer en Vervoer Jan de Jong, minister Peijs van Verkeer en Waterstaat en portefeuillehouder Hulman van de stadsregio Rotterdam ondertekenen de overeenkomst Kralingseplein tijdens het jaarlijkse Fileplanontbijt.

Rijkswaterstaat, stadsregio en de gemeenten Capelle aan den IJssel en Rotterdam slaan de handen ineen om de bereikbaarheid te vergroten, waarbij zowel de overheden als de bedrijven een rol spelen. De afrit aan de A16 vanaf de Van Brienenoordbrug naar het Kralingseplein krijgt er twee rijstroken bij; één voor rechtdoorgaand verkeer en één voor rechtsafslaand verkeer. De gemeenten Capelle aan den IJssel en Rotterdam maken met de ondernemers op Rivium, Brainpark I, II en III concrete afspraken over de mobiliteit van hun personeel. Het resultaat hiervan moet een reductie opleveren van het aantal automobilisten met tenminste 5% in vier jaar. Over twee jaar wordt een tussenstand opgemaakt. Deze afspraken werden vastgelegd in een overeenkomst en ondertekend door wethouder Verkeer en Vervoer Jan de Jong, minister Peijs van Verkeer en Waterstaat en portefeuillehouder Hulman van de stadsregio Rotterdam tijdens het jaarlijkse Fileplanontbijt.

De doorstroming van het verkeer op en rond het Kralingseplein verloopt steeds moeizamer. Dat geldt zowel voor de op- als de afritten van de A16. Dit komt gedeeltelijk door de komst van de bedrijventerreinen in de directe omgeving. De ondernemers, die gevestigd zijn op deze terreinen klagen al enige tijd over de verslechtering van de bereikbaarheid van hun bedrijven.

Jaarlijks worden tijdens het Fileplanontbijt door Rijk, stadsregio Rotterdam, provincie Zuid-Holland en gemeenten nieuwe afspraken gemaakt over de verbetering van de doorstroming in de regio.