AutoRai

25-2-2004

BMW introduceert de 3-serie Special Edition

Edition staat bij BMW voor bijzonder rijk uitgevoerde modellen met prijsvoordeel voor de consument. Omdat in Nederland de Executive uitvoering zo gewild is, moest er dus een schepje bovenop: Special Edition. Dat betekent vrijwel alle denkbare opties plus een fraai in de middenconsole ingebouwd navigatiesysteem.

Het voordeel loopt op tot ruim 8.000,-. Met ingang van maart 2004 staan de eerste 3-series Sedan en Touring in Special Edition uitvoering in de showroom van de BMW dealer.

Van buiten zijn de Special Edition uitvoeringen direct te herkennen aan metallic lak ook voor de deurgrepen, de koffergreep en het motorkaprooster - speciale lichtmetalen wielen, witte knipperlichten voor, achter en opzij, verchroomde grillespijlen en chroom rond de zijramen. De Touringmodellen hebben bovendien een dakrailing.

In het interieur valt de rijke lederen bekleding op, inclusief het lederen multifunctionele stuurwiel, de greep en de balg van de handrem. De rijke ambiance wordt nog decent geaccentueerd met dorpellijsten met chroom inleg, matverchroomde ringen rond de instrumenten, interieurlijsten in Moongrey en Anthrazit hemelbekleding.

De automatische airconditioning met automatische luchtrecirculatie (AUC) en actief koolstoffilter, elektrisch verwarmde voorstoelen en een middenarmsteun voorin met opbergvak tillen het comfort naar het niveau van de topklasse. Uiteraard samen met een CD-frontloader, Park Distance Control achter en een klasse III alarm met afstandsbediening van de centrale vergrendeling. Het VDO Dayton navigatiesysteem met breedbeeld kleurenmonitor is fraai in de middenconsole ingebouwd. Er is al een BMW 316i Sedan Special Edition vanaf 36.150,-. Dat is een voordeel van ruim 8.000,- voor de consument.