Ingezonden persbericht


Hitachi Data Systems en StorageTek bieden FICON-ondersteuning voor Brocade SilkWorm 12000 director switches

Ondersteuning geïntegreerde SAN'smet mainframes en open systemen

Tilburg, 25 februari 2004 - Brocade Communications Systems, Inc. (Brocade®) (Nasdaq: BRCD), wereldwijd marktleider op het gebeid van infrastructuuroplossingen voor Storage Area Networks (SAN's), heeft vandaag aangekondigd dat Hitachi Data Systems en StorageTek® (NYSE: STK), Brocade's implementatie van FICON-technologie op de Brocade SilkWorm® 12000 Director hebben gekwalificeerd en gecertificeerd. Dit houdt in dat enterprise-klanten van deze bedrijven nu Director-class SAN-oplossingen van Brocade kunnen implementeren in IBM-compatible mainframe-omgevingen. Dankzij deze uitbreiding kunnen gebruikers één enkele SAN-infrastructuur implementeren voor de mainframe- en de open-systeemomgeving. Op die manier kunnen storage- en netwerkbeheerders efficiënter ingezet worden en nemen de operationele kosten af.

FICON-technologie benut maximaal de mogelijkheden van Fibre Channel voor hoge datasnelheid en verschillende gelijktijdige verbindingen. Zo kunnen bedrijven de prestaties en flexibiliteit van hun mainframe-onderdelen optimaal inzetten. De toepassing van FICON door Brocade geeft klanten de mogelijkheid het Secure Fabric OS van Brocade optimaal te gebruiken, waardoor ze verzekerd zijn van een goed beveiligde SAN-omgeving.

"Door de FICON-ondersteuning van het Director-platform van Brocade kunnen onze klanten voortaan een geïntegreerde SAN-infrastructuur implementeren, waarin de mainframe- en open-systeemomgeving is samengebracht", aldus Scott Genereux, Vice-President Global Marketing, Channels en Business Development van Hitachi Data Systems. "Dit vertaalt zich in een lagere cost of ownership doordat klanten hun processen eenvoudiger kunnen inrichten."

Mark Ward, General Manager en Vice-President Information Lifecycle Management Solutions van StorageTek: "De FICON-kwalificatie voor de Brocade 12000 Director is een goede aanvulling op de FICON-opties van onze V2X-disksystemen en de T9840B tapedrive. Verder breidt het de mogelijkheden van Brocade voor de ondersteuning van onze Information Lifecycle Management-strategie verder uit. Met FICON kan een tape-netwerkinfrastructuur kosteneffectiever geconsolideerd en gedeeld worden binnen verschillende omgevingen."

"Ondersteuning voor FICON is een veelvoorkomende eis binnen mainframe-omgevingen. Daarmee benutten bedrijven en gebruikers alle gecombineerde voordelen van SAN's en mainframe", zegt Carl Greiner, Vice-President van de META Group. "Hierdoor kunnen klanten de storage-infrastructuren voor de mainframe- en open-systeemomgevingen vereenvoudigen en bedrijfsmiddelen effectiever inzetten in verschillende storage-domeinen."

# # #

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de total cost of ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.