Gemeente Dordrecht


---

Bestemmingsplan Wielwijk

Vincent Brinkhof
Het college heeft dinsdag jl. ingestemd met het nieuwe bestemmingsplan Wielwijk. Burgemeester en wethouders stellen de raad voor het nieuwe plan vast te stellen. Met het nieuwe bestemmingplan komt het ruim 40 jaar oude plan te vervallen. De raadscommissie Ruimte en Economie zal eerst nog een hoorzitting organiseren, zodat degenen die een zienswijze hebben ingediend `gehoord' kunnen worden.

Het bestemmingsplan Wielwijk dateerde uit 1963 en was daarmee één van de oudere bestemmingsplannen van Dordrecht. Het nieuwe is vooral een geactualiseerde versie. Daarbij is rekening gehouden met de ontwikkelingen van Wielwijk - Noord, waar sprake is van herstructurering. Het college krijgt namelijk een zogenaamde wijzigingsbevoegdheid, zodat snel en adequaat gehandeld kan worden.

De inspectie VROM heeft een zienswijze ingebracht, waar vooral aandacht wordt gevraagd voor de milieueffecten in de relatie herstructurering en rijksweg A16. B&W delen deze zienswijze en werken met provincie en Rijkswaterstaat aan een Plan van Aanpak. Een andere zienswijze was het toevoegen van woonbebouwing bij het landgoed Krabbesteijn aan de Zuidendijk. Deze zienswijze wordt niet gedeeld door het college.
Het college informeert de betrokkenen overigens per brief.