Gemeente Dordrecht


---

Nieuwe aanpak Oranjemarkt

Vincent Brinkhof
In goed overleg hebben Oranjecomité, het Evenementenbureau, de Marktmeester en afdeling Toezicht afspraken gemaakt over de Oranjemarkt 2004 in Dordrecht. De verwachting is dat de nieuwe afspraken leiden tot een goed georganiseerde en voor iedereen leuke markt van particulieren op Koninginnedag.

"Er is in Dordrecht nooit sprake geweest van excessen, maar een beetje rommelig was het allemaal wel", zegt Ton Molendijk, voorzitter van het Oranjecomité. "Wij moesten op het laatste ogenblik standhouders verwijderen die winkels aan het oog onttrokken of die bijvoorbeeld op de plek stonden waar de Taptoe werd gehouden. Bovendien bleven wij na afloop met veel rommel zitten."

De nieuwe aanpak is dat alle deelnemers zich vanaf vrijdag 5 maart as. kunnen melden bij het Marktkantoor aan de Vriesestraat 30. Via het Marktkantoor worden marktkramen verhuurd en standplaatsen toegewezen. Wie aan de markt wil deelnemen, betaalt EUR 35 voor een kraam. Kramen worden alleen verhuurd aan particulieren en niet aan bedrijven. Kinderen hoeven geen kraam te huren. Voor hen is ruimte gereserveerd op het Statenplein.

Op Koninginnedag zal afdeling Toezicht "illegale" standhouders verwijderen.