Gemeente Dordrecht


---

Bouwplannen Achterom - Bagijnhof

Vincent Brinkhof
Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten de bouwplannen rond Achterom - Bagijnhof mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan, dat nu nog geen rechtskracht heeft. Op deze plek komt dan de mogelijkheid om onder meer extra winkelruimte en parkeervoorzieningen te realiseren.

Begin jaren 90 is het bestemmingsplan Stadscentrum vastgesteld. Hoewel de plannen voor het gebied Achterom - Bagijnhof wel passen binnen de `bedoelingen' van het bestemmingsplan, zijn er toch enkele onderdelen, die niet voldoen aan het bestemmingsplan Stadscentrum. Om die herontwikkeling toch mogelijk te maken hebben burgemeester en wethouders nu het besluit genomen de bouwplannen mogelijk te maken via een wijziging op het bestemmingsplan (Artikel 19-procedure).

Het gedeelte waar het nu over gaat is het gedeelte tussen de Spuiboulevard, het Achterom, het Bagijnhof en een hoekje Raamstraat. Het is de bedoeling om via een zogenaamde Artikel 19-procedure een parkeergarage, het toevoegen van winkeloppervlak en het realiseren van een hoogteaccent aan de Spuiboulevard te regelen.

De meeste inspraakreacties zijn in de voorbereiding aan de orde gekomen. Ze hadden betrekking op aspecten als verkeer, geluidhinder, stankoverlast, bouwgrenzen, etc. Het college is van mening dat de inspraakreacties geen aanleiding geven om geen vrijstelling te verlenen. De insprekers krijgen binnenkort schriftelijk bericht van het college.