Ingezonden persbericht


Nederland met ruim 1 mln .nl domeinnamen op 3e positie in Europese lijst van meest geregistreerde domein extensies.

Haarlem, 25 februari 2004. Lycos Europe, een van de leidende Europese internetproviders, publiceert een overzicht van meest geregistreerde domeinextensies. Duitland staat in dit overzicht op de eerste plaats met ruim 7,1 miljoen geregistreerde .de domeinnamen. De Britse extensie .uk staat op de tweede plek met 4,9 miljoen en Nederland neemt de derde positie in met haar .nl domeinnamen.

Het aantal domeinnamen met de extensie .nl kreeg een forse impuls in 2003 en groeide met bijna 25%. De belangrijkste reden hiervoor was de soepelere registratie eisen voor een .nl domein. Sinds 29 januari 2003 is het ook als privé-personen mogelijk een .nl domeinnaam vast te leggen, iets wat daarvoor alleen mogelijk was voor bedrijven en stichtingen. Voor landen als Frankrijk (180.000 .fr regisraties) en Spanje (100.000 .es registraties) gelden deze restricties nog wel wat ook direct terug is te zien in de cijfers.

Lycos Europe biedt in Nederland domeinregistratie aan van onder meer .nl domeinnamen. Deze kunnen afzonderlijk gekocht worden of in combinatie met een hosting en/of email pakket. Lycos Nederland heeft naar eigen zeggen 5% marktaandeel op het totale aantal .nl domeinregistraties.