Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 17 februari 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester A.A. van der Most-de Ridder
1. Concept-besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 10 februari 2004. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag ontheffing art. 4.1.7, lid 1, APV, ten behoeve van het plegen van uitvoerende werkzaamheden aan de spoorbaan ter hoogte van km 12-13. Toelichting:
Ontheffing is gevraagd voor het aanleggen van nieuwe sporen en wissels in het kader van het Project spoorverdubbeling.
Ambtelijk advies:
De gevraagde ontheffing onder voorwaarden verlenen voor de volgende perioden: a. zaterdag 25 september 2004 vanaf 0.00 uur tot maandag 27 september 2004, 05.00 uur b. zaterdag 4 december 2004 vanaf 0.00 uur tot maandag 6 december 2004, 05.00 uur. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek om vergunning voor de reeds aanwezige reclame-uitingen aan de pompstations- overkapping nabij Tuincentrum Abcoude, Amsterdamse-straatweg 38 te Abcoude. Toelichting:
Bij het opschonen van de dossiers kwam deze zaak boven water. De reclame-uitingen zijn getoetst aan de richtlijnen van het gemeentelijk reclamebeleid en de gemeentelijke monumenten-commissie heeft de uitingen in haar vergaderingen van 30 september en 25 oktober 2002 besproken. Uit de toetsing is gebleken dat er geen beletselen zijn de vergunning aan te passen aan de huidige situatie. Derhalve vergunning verlenen en de daarbij behorende tekeningen waarmerken. In de uitgaande brief melding maken dat er voor de huidige reclame-uiting aan het tuincentrum geen vergunning is verleend. Ambtelijk advies:
Vergunning aanpassen op de huidige situatie. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag gebruiksvergunning brandveiligheid voor het horecapand de Eendracht aan de Hoogstraat 37 te Abcoude.
Toelichting:
De v.o.f. Vrijvogel-Vrijvogel-Floor heeft een aanvraag gebruiksvergunning brandveiligheid ingediend voor het horecapand de Eendracht, welke gevestigd is in het pand Hoogstraat 37 te Abcoude. Ambtelijk advies:
Gebruiksvergunning brandveiligheid verlenen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Handhavingsrapportage Schiphol 2003, 20 februari 2003 - 31 oktober 2003. Toelichting:
Op grond van artikel 8.29 van de Wet Luchtvaart en artikel 3.1 van de Regeling milieuinformatie Schiphol (RMI) dient de Inspectie Verkeer en Waterstaat jaarlijks over de eerste zes maanden van het gebruiksjaar verslag uit te brengen over de in de Wet Luchtvaart en het Luchthavenverkeerbesluit (LVB) vastgelegde veiligheids- en milieuaspecten. Ambtelijk advies:
De handhavingsrapportage Schiphol voor kennisgeving aannemen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Visie bepaling om te voldoen aan de eisen die uit het waterkwaliteitsspoor voortvloeien. Toelichting:
De gemeente Abcoude moet op termijn gaan voldoen aan de eisen die gesteld worden op het gebied van de riolering. Om te kunnen voldoen aan de eisen worden er een tweetal mogelijke opties geschetst.
Ambtelijk advies:

- Te kiezen voor visie 2 zijnde het aanleggen van een gescheiden rioolstelsel waardoor de bouw van een bergbezinkbassin wordt voorkomen.

- In het Gemeentelijk Riolerings Plan (GRP) de kosten doorrekenen en verwerken in het rioolrecht. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. In het vervolg lijvige stukken als het onderhavige óók op de mail zetten (donderdagmiddag).

2. Het realiseren van een portaalconstructie Molenweg Abcoude. Toelichting:
Ten behoeve van de voortgang beleidsplan verkeer en vervoer zou het wenselijk zijn om een portaalcontructie te realiseren. Doel is met een wegversmalling de entree van het 30 km gebied te accentueren en de automobilist erop te attenderen dat een ander weggedrag gevraagd wordt vanaf dat punt. De wegversmalling zal worden voorzien van een voorrangsregeling d.m.v. borden F05 en F06, waarbij het verkeer dat Abcoude verlaat voorrang heeft ten opzichte van het verkeer dat het dorp binnenkomt. Voor de regeling van de voorrang is een verkeersbesluit noodzakelijk. Ambtelijk advies:
Stem in met de vormgeving van de portaalconstructie Molenweg. Stem in met concept verkeerbesluit omtrent portaalcontructie Molenweg. B&W-besluit:
Wordt aangehouden. B&W willen een nadere onderbouwing van de aangegeven dekking waarin ook het subsidie (met voorwaarden) wordt betrokken (dekking thans 7.000). In het vervolg ook een kaartje toevoegen waarop de nieuwe situatie is geschetst.
3. Overdracht in beheer en eigendom van gronden betrokken bij de verbreding van de A2. Toelichting:
Voor de aanleg van de wegverbreding van de A2 zijn diverse gronden nodig die in eigendom en beheer zijn of komen of blijven van de gemeente Abcoude. Over de overdracht over en weer moeten afspraken worden gemaakt waarbij de hoofdlijnen nu overeengekomen worden. De details worden later uitgewerkt.
Ambtelijk advies:
In te stemmen met de door Rijkswaterstaat voorgestelde hoofdlijnen voor grondoverdracht en ter beschikking stelling zoals is verwoord in hun brief met kenmerk UT2003/5620. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Aan het Rijk kenbaar maken dat alle kosten welke verbonden zijn aan de grondoverdracht voor rekening van het Rijk komen.
---

4. Motie 1.
Toelichting:
Bij de behandeling van de begroting 2004 is motie 1 aangenomen. In deze motie wordt nadere informatie gevraagd over diverse onderwerpen. De gevraagde informatie wordt thans gegeven. Ambtelijk advies:
Kennisnemen van de informatie die verstrekt wordt naar aanleiding van motie 1. Er mee instemmen dat deze informatie ter kennis wordt gebracht aan de Raad. B&W-besluit:
Wordt een week aangehouden i.v.m. nadere toelevering van financiële gegevens.
5. Overboeking budgetten.
Toelichting:
Op basis van de voorgestelde beleidslijn akkoord gaan met de voorgestelde wijze van overboeking van budgetten.
Ambtelijk advies:
Gevraagd wordt aan het college om akkoord te gaan met de voorgestelde aangescherpte beleidslijn en de wijze van toepassing daarvan voor de jaarrekening 2003. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn

1. Verzoek om eenmalige subsidie ten behoeve van legeskosten bouwaanvraag verbouwing clubhuis Tennis Club Abcoude.
Toelichting:
De ALTC verzoekt om een eenmalige vergoeding van de legeskosten van de bouwaanvraag van het clubhuis van de vereniging. Reden van dit verzoek betreft: de aanpassingen van het clubhuis ingegeven door een gebrek aan ruimte met name voor de keuken en het vernieuwen van de kleedruimtes en het sanitair. Verenigingen moeten voldoen aan aangescherpte wettelijke voorschriften en zonder deze extra ruimte en vernieuwing kan de vereniging hier niet aan voldoen. Voorgesteld wordt het verzoek om een eenmalige subsidie af te wijzen o.g.v. het gelijkheidsbeginsel. Wanneer hiervoor subsidie zou worden verstrekt zou aan alle andere organisaties ook subsidie moeten worden verstrekt voor vergoeding van de legeskosten.
Het punt "wel of geen vergoeding van legeskosten hetzij subsidie verstrekken ter compensatie van de legeskosten" past in de nog op te stellen nota vrijwilligersbeleid. In het kader van het vrijwilligersbeleid wordt onderzocht of de regelgeving van welzijnsinstellingen en vrijwilligersorganisaties bij het organiseren kan worden verminderd.
Ambtelijk advies:
Het verzoek om eenmalige subsidie ten behoeve van legeskosten bouwaanvraag verbouwing clubhuis Tennis Club Abcoude afwijzen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Inzet meeropbrengst grondverkoop vijf woningen Dorpszicht. Toelichting:
De meeropbrengst van de grondverkoop 5 woningen Dorpszicht bedraagt 231.000,--. Voorgesteld wordt om de meeropbrengst in te zetten voor de vervroegde aflossing van de dure geldlening van de Bibliotheek en voor de bekostiging van de huisvestingsplannen van de basisscholen. Ambtelijk advies:
De meeropbrengst inzetten voor de aflossing van de geldlening van de Bibliotheek en de bekostiging van de huisvestingsplannen van de basisscholen. B&W-besluit:
Wordt aangehouden. B&W wensen zo spoedig mogelijk een geactualiseerd overzicht van de opbrengsten uit het Masterplan.
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 24 februari 2004. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 17 februari 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester A.A. van der Most-de Ridder
1. Verzoek van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht om vergunning voor het houden van een inzameling van geld in de periode 16 t/m 22 mei 2004. Toelichting:
De inzameling vindt plaats in de periode 17 tot en met 22 mei 2004 met uitzondering van Hemelvaartsdag. In de uitgave van het weekblad Vecht-, Amstel- en Rijnstreek van 27 november 2003 en 22 januari 2004 is navolgende oproep geplaatst: de burgemeester van Abcoude roept hierbij instellingen die zich richten op cultuur, kunst en/of natuurbehoud op om zich aan te melden om de plaatselijke coördinatie en organisatie van de Anjercollecte op zich te willen nemen. De coördinerende instelling mag uiteindelijk 1/3 deel van de opbrengst behouden. Indien er meerdere verzoeken binnenkomen zal een loting uit moeten wijzen wie de Anjercollecte van het jaar 2004 zal coördineren. Op 1 februari 2004 sluit de termijn.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen aan het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en voor de collecte over het jaar 2004 de muziekvereniging Abcouder Harmonie toestemming verlenen de coördinatie op zich te nemen. Mandaatbesluit d.d. 6-2-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag bouwvergunning plaatsen aanbouw aan achterzijde, Achter de Kerken 17, Abcoude. Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking verlenen aan een vrijstellingsprocedure (kruimelgevallenregeling), te weten a. bouwplan publiceren in de VAR
b. bouwplan gedurende 4 weken ter inzage leggen. Indien er geen zienswijzen inkomen kan vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 12-2-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag bouwvergunning plaatsen dakkapel, als op Paddenburgh 19 (identieke woning), licht vergunningplichtig, Zorgvrij 7, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 12-2-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag bouwvergunning geheel vernieuwen (en verplaatsen) tuinberging (lichte bouwvergunning), Dorpsstraat 32-34, Baambrugge. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 12-2-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag bouwvergunning wijzigen stalgevel (licht vergunningplichtig), Rijksstraatweg 135, Baambrugge.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 12-2-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


5. Aanvraag bouwvergunning plaatsen schuur (lichte bouwvergunning), C.P. van der Leestraat 6, Baambrugge.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 12-2-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Aanvraag bouwvergunning veranderen garagedeur, Peppinghof 59, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 12-2-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

7. Aanvraag bouwvergunning gedeeltelijk vernieuwen en veranderen winkelpand, Stationsstraat 6, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 12-2-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

8. Ontheffing Achtervlietpad t.b.v. verzorging van vee voor de periode t/m 31 december 2004. Toelichting:
Verleen ontheffing voor het berijden van het Achtervlietpad t.b.v. verzorging van vee in de periode t/m 31 december 2004.
Aanvrager heeft de afgelopen 3 jaar een ontheffing voor periodes van 4 maanden in de lammerenperiode. Omdat aanvrager door vererving eigenaar is geworden van het land en het land gedurende het kalenderjaar zal worden gebruikt verzoekt men om een ontheffing te verlenen voor langere periode.
Ambtelijk advies:
Verleen ontheffing voor het Achtervlietpad t.b.v. verzorging van vee in de periode t/m 31 december 2004.
Mandaatbesluit d.d. 12-2-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---