Politie Amsterdam-Amstelland

Automobilist rijdt in op toezichthouder
25-2-2004. Dinsdagmorgen reed op de Van Leijenberghlaan een man in op een medewerker van Stadstoezicht. De 35-jarige bestuurder meldde zich later op het politiebureau en werd ingesloten voor verhoor.

De automobilist stond dubbelgeparkeerd waardoor het verkeer werd gestremd. De toezichthouder verzocht de man door te rijden omdat hij de doorgang belemmerde. Toen de bestuurder weigerde zijn auto te verplaatsen, wilde de medewerker van Stadstoezicht hem een bon geven. Hierop stapte de man in de auto, startte de motor en reed op de ambtenaar in. Het slachtoffer raakte lichtgewond. De bestuurder meldde zich later die dag op verzoek van de politie aan het bureau en werd verhoord.

---

Gluurder gearresteerd

25-2-2004. Vorige week hebben rechercheurs van de sociale jeugd- en zedenpolitie in een zwembad in Amsterdam-Noord een 52-jarige man aangehouden. De man, die lid is van een zwemvereniging, maakte met een videoamera die was verborgen in een tas, stiekem opnamen van zich omkledende vrouwen. De zaak ging rollen nadat de voorzitter van de zwemvereniging aangifte deed bij de sociale jeugd- en zedenpolitie. Vorige week werd de man door rechercheurs op heterdaad betrapt toen hij met zijn verborgen camera in de kleedruimten opnamen maakte van nietsvermoedende zwemsters. Hij werd direct gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Uit zijn verklaring bleek dat hij al twee jaar lang bezig was met deze praktijken. Getuigen gezocht: winkel overvallen
25-2-2004. Dinsdagmiddag rond zes uur werd een overval gepleegd op een winkel aan het Haarlemmerplein. De overvaller deed zich eerst voor als klant. Al snel trok hij een vuurwapen en bedreigde de 51-jarige winkelmedewerkster. Hij maakte geld en goederen buit en ging er vandoor.

De recherche van de binnenstad heeft de zaak in onderzoek. Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer: (020) 559 2321. Signalement donkere negroide man leeftijd tussen 20 en 30 jaar opvallend grote lippen donkere jas met capuchon wollen muts