Endemol Entertainment

T-Mobile lanceert nieuwe games in samenwerking met Endemol dochter Overloaded

8 nieuwe games waaronder Big Brother, FearFactor, Fantom Overdrive en Fraxxon toegevoegd aan t-zones multimedia services
---
T-Mobile en Endemol kondigen een nieuw partnership aan dat t-mobile klanten voorziet van een serie games die zowel op televisieprogramma's als op de klassieke arcade- en actiegames gebaseerd zijn. In eerste instantie zullen acht downloadable games beschikbaar zijn via T-mobile's multimedia services. Verder in het jaar zal dit worden aangevuld met nieuwe content.

De serie games bestaat uit Big Brother, een uitdagend puzzelspel met 15 puzzels gebaseerd op het succesvolle televisieformat; Fantom Overdrive, een single of multiplayer 3D racespel met echte 3D graphics and Fraxxon, het klassieke schietspel in de ruimte. Andere spellen die gedownload kunnen worden zijn Breakthru, het arcade actiespel; 180 darts, een single- of multiplayer dartspel; Fear Factor, een actie platform spel gebaseerd op het succesvolle Endemol format; Resistance, een 3D actie vlieg- en schietspel; en Wonderland, een platformgame gebaseerd op het karakter "Wonderboy".

Het merendeel van deze door Overloaded ontwikkelde spellen zal eerst in Engeland en Duitsland uitgebracht worden. De andere T-Mobile markten volgen later dit jaar. Alle spellen zijn zowel op JAVA-als Symbian O/S toestellen beschikbaar en kosten £3 in Engeland en E3.99 in Duitsland.

"t-games is een van de meest succesvolle entertainmentkanalen op t-zones en is goed voor 20% van alle downloads", zegt Dr Klaus Tebbe, Executive Vice President, Consumer Marketing wholesale of T-Mobile, "Wij breiden ons gaming portfolio continu uit en partnerships zoals deze zorgen ervoor dat wij onze klanten een brede keus aan spannende nieuwe spellen kunnen aanbieden".

"Overloaded is zeer enthousiast over de samenwerking met T-Mobile, welke een belangrijke speler is in de Europese draadloze data-industrie", zegt Ashu Mathura, CEO van Overloaded. "t-zones is een geweldige klantervaring en we zijn er zeker van dat TV branded content ook de niet-gamers zal aanspreken".

Over T-Mobile International

T-Mobile International is een van s'werelds leidende bedrijven in mobiele communicatie. Als een van Deutsche Telekom's vier strategische divisies, concentreert T-Mobile zich op de meest dynamische markten in Europa en de VS. Aan het eind van 2003 maakten ongeveer 90 miljoen mensen gebruik van mobiele communicatiediensten die door bedrijven van T-Mobile of Deutsche Telekom. En dat alles over een gewoon technologieplatform gebaseerd op GSM, werelds meest succesvolle standaard. Dit maakt T-Mobile het enige mobiele communicatie leverancier met een transatlantische service.

Voor meer informatie over T-Mobile International, neem contact op met:

T-Mobile International Press Office
Phone: +44-7017-150150
Email: press.office@t-mobile.net
Internet: www.t-mobile.net

Over Endemol:
Endemol is een vooraanstaande internationale ontwikkelaar en producent van content voor televisie en online platforms. De onderneming, die haar hoofdkwartier in Nederland heeft, beschikt over dochterbedrijven en joint-ventures in 23 landen, waaronder alle grote Europese markten, de Verenigde Staten, Rusland, Zuid-Afrika en Australië. Mexico is het derde Latijns-Amerikaanse land, na Argentinië en Brazilië, waar Endemol als producent actief is.

Over Overloaded

Overloaded is een vooraanstaande ontwikkelaar van video games voor mobiele telefoons. Overloaded creëert interactieve games voor mobiele handsets voorzien van JAVA, Brew, I-mode of Symbian technologie. Overloaded is onderdeel van Endemol International.

Voor meer informatie over Endemol, neem contact op met:

Press Office: Jonni Abbenhuis
Phone: +31 35 539 9416
Email: jonni.abbenhuis@endemol.nl
Internet: www.endemol.com

---- --