Politie Hollands Midden
Datum: 25 februari 2004

(

Sassenheim Geld gewisseld bij woninginbraak
In een woning aan de Acacialaan is tussen zaterdag 21 en dinsdag 24 februari ingebroken. De bewoonster miste pas dinsdag een paar honderd euro's. Wel vond ze op dezelfde plaats waar dit geld lag enkele honderden guldens die vermoedelijk waren ingewisseld voor de euro's. Men is de woning binnengekomen door de voordeur te forceren.

Noordwijk Bedrijfsinbraak
In een bedrijf aan de Bonnikeplein is in de vroege ochtend van woensdag 25 februari ingebroken. Een ruit bij de ingang werd vernield waarna men het pand wist binnen te komen. Uit de zaak werden rookwaren weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Leiden Kop-staart aanrijding
Op dinsdag 24 februari even na 18.00 uur vond op de Oegstgeesterweg een kop-staart aanrijding plaats tussen vier auto's. De voertuigen reden in de richting van de Warmonderweg. Ter hoogte van het UVS terrein remde een 25-jarige automobilist uit Leiden af voor het verkeer voor hem. De bestuurder achter hem, een 49-jarige man uit Noordwijk, wist niet tijdig tot stilstand te komen en reed tegen de Leidenaar. Deze botste vervolgens tegen de auto van een 28-jarige automobiliste uit Leiden. Zij botste hierna tegen een auto voor haar. De Leidse werd met nekklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Leiden Woninginbraak
In een woning aan de Steenschuur is op dinsdag 24 februari ingebroken. Omstreeks 10.40 uur werd, terwijl de bewoonster achter in de woning was, door een man een ruit ingegooid waarna hij een laptop uit een kamer wegnam. De bewoonster die poolshoogte nam zag de man nog half door het raam hangen. De bewoonster wist de man nog met een lege fles te slaan voordat hij er op een fiets vandoor ging. Hij reed weg in de richting van de Breestraat. Getuigen die iets hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Leiden Aanhouding na diefstal uit woning
De politie heeft op dinsdag 24 februari omstreeks 22.45 uur een 34-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van diefstal uit woning. Een bewoner van de Hooigracht hoorde de voordeur en dacht dat een huisgenoot binnenkwam. Dit bleek echter een insluiper te zijn die al het horloge en de mobiele telefoon van de bewoner had weggenomen. De bewoner pakte zijn goederen weer af waarna de verdachte er vandoor ging. De bewoner is echter de verdachte achterna gelopen en trof hem op de begane grond waar hij werd aangehouden. Nadat ook de beheerder van het pand ter plaatse was gekomen werd de politie ingeschakeld.

Roelofarendsveen Verkeersongeval
Op dinsdag 24 februari omstreeks 04.00 uur vond op de Rijksweg A4 in de richting van Amsterdam een verkeersongeval plaats. Nabij de afslag Roelofarendsveen raakte een 49-jarige automobilist uit Hillegom vermoedelijk door de gladheid in de slip waarna hij tegen de vangrail en dwars op de vluchtstrook tot stilstand kwam. De bestuurder is uitgestapt om het verkeer te waarschuwen voor de gladheid. Een andere 49-jarige automobilist uit Zoetermeer die korte tijd later voorbij reed, schrok van de bestuurder op de vluchtstrook waarna ook hij in de slip raakte. Via beide vangrails en de auto van de Hillegommer kwam zijn voertuig tot stilstand. Beide auto's raakten total loss. De Zoetermeerder werd met letsel aan een oor overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Gouda Woninginbraak
Een insluiper wist op dinsdag 24 februari omstreeks 20.00 uur een woning aan de Oosterwerf binnen te komen terwijl de bewoners thuis waren. Via de achterdeur wist men binnen te komen waarna er uit de gang een tas met onder andere bankpasjes en een mobiele telefoon werd weggenomen.

Bodegraven Bedrijfsinbraak
De politie stelt een onderzoek in naar een bedrijfsinbraak op woensdag 25 februari. Omstreeks 00.20 uur betrapte een beveiligingsmedewerker een aantal inbrekers bij een bedrijf aan de Tolnasingel na een inbraakalarm. De inbrekers gingen ervandoor met vermoedelijk meerdere auto's. De beveiligingsmedewerker is de inbrekers nog kort gevolgd maar zag de auto's wegrijden via de Rijksweg A12 rijden. De inbrekers wisten het pand binnen te komen door een deur open te breken. Uit het pand werd een groot aantal laptops weggenomen. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --