Socialistische Partij

Piet Keijzer

Piet Keijzer beëindigt statenlidmaatschap

Een jaar na zijn aantreden in de Provinciale Staten beëindigt Piet Keijzer zijn werkzaamheden voor de SP Noord-Holland. "Zeer tot mijn spijt ben ik door ernstig tijdgebrek genoodzaakt om te stoppen als lid van de SP-fractie en mijn Statenlidmaatschap per 1 april aanstaande te beëindigen", aldus Piet Keijzer.

"Aan de noodzaak tot stoppen liggen een aantal oorzaken ten grondslag. In de praktijk blijkt dat het Statenlidmaatschap door mij niet valt te combineren met mijn baan als Stadsdeelsecretaris van Amsterdam Oud West. Het zijn beide tamelijk dwingende activiteiten in agendatechnische zin, waardoor ik te vaak voor een duivels dilemma wordt geplaatst. Het leidt in het provinciaal politieke werk tot een te hoge afwezigheid bij commissievergaderingen, werkbezoeken en informatiebijeenkomsten, onvoldoende tijd voor inhoudelijke verdieping en onvoldoende tijd voor contact met de SP-afdelingen, de achterban en de mensen in het werkveld."

"Mijn drijfveren om voor de SP actief te zijn in de Staten, waren: inhoudelijk met onderwerpen aan de slag gaan en in zekere mate betekenis te hebben en invloed op de besluitvorming kunnen uitoefenen. In de praktijk blijkt dat ik daaraan veruit onvoldoende toe kom. Door extra drukte in en rondom de eigen werkorganisatie is de tijdsvraag het afgelopen jaar verder opgelopen ten opzichte van het moment van kandidaatstelling voor de SP. Dit leidt te vaak tot onmogelijke afwegingen en dreigende verwaarlozing van beide activiteiten. Een slechte zaak, die voor mij een keuze noodzakelijk maakt."

"De spijt bij mijn besluit zit in het feit, dat ik het stoppen, ongeveer een jaar na de verkiezingen, in principe een slechte zaak vind. Ik vind het niet goed voor de Statenfractie van de SP, niet goed voor de SP en niet goed voor het beeld van de Provinciale Staten. Bovenal is het een slecht signaal naar de 1346 kiezers die op mij hebben gestemd."

"Het alternatief is echter nog 3 jaar doorrommelen en onvoldoende presteren op beide fronten. Dat vind ik een nog veel slechter signaal naar vooral de SP-stemmers en daarom stop ik per 1 april aanstaande als lid van de Provinciale Staten en maak plaats voor een nieuwe kandidaat die voor de SP met voldoende inzet en élan, de volksvertegenwoordigende rol in de Staten kan vervullen. Ik blijf wel actief binnen de SP, zij het niet langer vóór de schermen, maar meer in een ondersteunende rol op de achtergrond."

"Er komt een vroegtijdig einde aan een plezierige periode in de Provinciale Staten. De schermutselingen in die politieke arena zal ik, vanaf 1 april en met meer dan gemiddelde belangstelling vanaf de Zaanse zijlijn, kritisch blijven volgen."

Piet Keijzer