Politie Zuid-Holland-Zuid

25/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

25-02-2004 - Persberichten District II

GEWEERGRANAAT GEVONDEN
OTTOLAND- Een geweergranaat is gevonden. Een familie trof deze granaat op maandag 23 februari aan in de slootwal van de achtertuin van hun woning aan de B. Op dinsdag 24 februari heeft het Explosieve Opruimings Commando het projectiel verwijderd. Vervolgens hebben ze met in het bijzijn de brandweer het projectiel tot ontploffing laten brengen op een terrein aan het einde van de Klokkenbergweg. Alles verliep goed.

DRONKEN BROMFIETSER AANGEHOUDEN
GORINCHEM-Een 33-jarige bromfietser uit Gorinchem is aangehouden. De man reed op dinsdagavond 25 februari over de Twijderstraat zonder verlichting. De politie liet de man een blaasproef ondergaan. Hij had zoveel gedronken dat hij 16 uur niet in staat zou kunnen zijn om te rijden.

HERHALING: VIERDE REGIONALE FIETSENKIJKMIDDAG (BERICHT VAN VRIJDAG 20 FEBRUARI 2004)
REGIO- Op woensdag 3 maart houdt de Politie Zuid-Holland-Zuid een fietsenkijkmiddag. Er zijn tussen 13.00 uur en 16.00 uur ongeveer 250 fietsen te bezichtigen. Deze fietsen zijn in beslag genomen of gevonden. Bezoekers moeten wel hun aangifte meenemen. Het adres waar bezoekers de fietsen kunnen komen bekijken is Bamendaweg 59 te Dordrecht. Dit is vlakbij het regiopolitiebureau aan de Vissersdijk-Beneden. Er zijn in het verleden meerdere fietsenkijkdagen gehouden en dit is de vierde van een regionale kijkdag.

VERKEERSCONTROLE

* LEERDAM-De politie heeft een verkeerscontrole gehouden op dinsdag 24 februari. Dit was op de Parallelweg, de Schaikseweg en de Koningin Emmalaan. Er werden 685 voertuigen gecontroleerd. Ruim 640 voertuigen hielden zich aan alle verkeersregels. 41 bestuurders kregen echter een bekeuring. 25 bestuurders kregen een boete wegens het overschrijden van de maximumsnelheid, 15 automobilisten werd bekeurd omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen. Tevens kreeg 1 automobilist een boete omdat hij niet handsfree telefoneerde in zijn auto.

* ALBLASSERDAM- Op dinsdagmiddag 24 februari werd een controle gehouden op de Oost-Kinderdijk, de Edisonweg en de Helling. Hier werden 830 voertuigen gecontroleerd. Ruim 800 voertuigen hielden zich aan de verkeersregels. 31 bestuurders echter kregen een bekeuring (14 x te hard rijden, 14 x geen gordel, 2 voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs en 1 voor het hebben van een radardetector).

* GORINCHEM- Op dinsdagavond 24 februari hield de politie een verkeerscontrole op de Banneweg, de Newtonweg en de Stationsweg. 22 van de 340 gecontroleerde bestuurders werden bekeurd. Hiervan overtraden 21 bestuurders de maximumsnelheid. 1 bestuurder werd aangehouden omdat hij in het bezit was van een radarverklikker.

VIER JONGEMANNEN AANGEHOUDEN
GORINCHEM- Vier jongemannen zijn aangehouden. Op dinsdagmiddag 24 februari kwam een drietal jongens een winkel aan de Gildenweg binnen. Zij riepen bedreigende teksten tegen de medewerker en riepen hem af te maken. De medewerker was bang dat de mannen een wapen bij zich zouden hebben. De drie mannen gingen er hierna vandoor. Zij deden de medewerker uiteindelijk niets aan en hebben waarschijnlijk ook niets gestolen. De politie trof even later op de middag vier jongemannen aan op de Tapperstraat. Het viertal wilde zojuist in de auto stappen. De politie hield de jongemannen aan en doorzocht de auto. Hierin werd een breekijzer aangetroffen. De vier verdachten, een 16-jarige, een 17-jarige en twee 18-jarige jongemannen, allen afkomstig uit Utrecht, werden overgebracht naar het politiebureau.

AANRIJDING
PAPENDRECHT- Een 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is aangehouden. De man reed op dinsdagavond 24 februari over de Noordhoek tegen een lantaarnpaal aan. Zowel de lantaarnpaal als de auto van de man raakten licht beschadigd. De man had vermoedelijk teveel alcohol gedronken.