Gemeente Almelo

Ruime Almelose vestiging Hennes & Mauritz in voormalig V&D-pand

Hennes en Mauritz gaat zich vestigen in Almelo. Het Zweedse winkelbedrijf heeft besloten op de begane grond van het voormalige V&D-pand in De Galerij een ruime winkelvestiging te openen. Het besluit volgt op onderhandelingen die de afgelopen maanden zijn gevoerd tussen het modebedrijf, de eigenaar van het pand Garden-End Building BV uit Den Haag en de gemeente Almelo.

Na een grondige verbouwing zullen in het voormalige V&D-pand op de begane grond drie winkelunits beschikbaar zijn. Naast Hennes & Mauritz verhuist Parfumerie Douglas naar één van de nieuwe locaties. Voor de derde beschikbare ruimte zijn onderhandelingen gaande met een gegadigde.
In het souterrain van het voormalige V&D-pand worden twee winkelunits gerealiseerd. Deze zullen bereikbaar zijn vanuit de Galerij door middel van een tweetal roltrappen in een nieuw te realiseren riante entree. Met gegadigden voor de invulling van deze winkelruimte zijn partijen in een vergevorderd stadium. Naar verwachting zullen de bouwactiviteiten na de zomervakantie zijn afgerond en zullen de winkels de deuren van hun nieuwe vestigingen openen.

De ontwikkeling past uitstekend in het Masterplan Almelo dat wordt opgesteld en dat zal leiden tot vernieuwing en structuurversterking van de binnenstad. Met de komst van Hennes & Mauritz en de invulling van de andere winkelunits wint Almelo sterk aan aantrekkingskracht bij met name de jongere consument in stad en regio.