1e persbericht van woensdag 25 februari 2004

Eindhoven 25-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Drie mannen na vernieling fietsen aangehouden

Op Neckerspoel en Den Dolech zijn woensdag rond 4.00 uur drie Eindhovenaren van 19 en (2x) 18 jaar oud aangehouden. De politie had een melding gekregen dat enkele mannen bij het station fietsen vernielden. Toen de politie bij het station kwam zagen ze de verdachten weglopen. Twee konden meteen op Neckerspoel worden achterhaald en de derde even later op Den Dolech. Zij zouden fietsen hebben willen stelen en toen dat niet lukte hadden ze enkele fietsen vernield. De drie vernielers zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Man aangehouden na vernielingen

Op de Buys Ballotstraat is woensdag om 2.30 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had de auto van zijn 27-jarige ex-vriendin vernield. De ruiten waren ingeslagen. Met een mes had hij ook een andere geparkeerde auto bekrast. De man is ingesloten voor onderzoek.

Helmond: Twee vrouwen mishandelen plaatsgenote

In hun woning in Helmond zijn dinsdagavond om 21.45 uur twee vrouwen van 20 en 44 jaar oud aangehouden. Zij zouden dinsdag rond 17.30 uur op de Dijksestraat een 31-jarige Helmondse vrouw hebben mishandeld. Ze hadden haar aan de haren getrokken en in het gezicht hebben gekrabd. De reden van de mishandeling is nog niet duidelijk. De twee vrouwen zijn ingesloten voor verder onderzoek. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Helmond: Betrapt bij vernielen autospiegel

Op de Kromme Steenweg is woensdagochtend rond 3.00 uur een 21-jarige Helmonder aangehouden. De politie zag dat de man op de eerdergenoemde straat tegen de spiegel van een auto trapte. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Dronken bromfietser rijdt tegen stilstaande auto

Een 57-jarige bromfietser uit Valkenswaard is dinsdag rond 19.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op het Eijkereind. Hij was met zijn bromfiets tegen een stilstaande personenauto gereden. De man had gedronken. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis in Veldhoven gebracht. Hij weigerde mee te werken aan een bloedproef. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs wordt ingenomen.

Best: Woninginbraak

In een woning aan de Buseind is dinsdag tussen 18.00 en 20.00 uur ingebroken. Uit de woning werden drie aanstekers, een aantal zilveren munten en een horloge gestolen. De dader kwam binnen door aan de zijkant van het pand een raam in te gooien.

Best: Paard gestolen

Uit een weiland aan de Middelste Broekweg is tussen dinsdag 9.30 uur en woensdag 4.00 uur een paard gestolen. Het gaat om een bruin wit gevlekte hengst met witte manen. Het paard is ongeveer 2,5 jaar oud en
1.62 meter groot.

Deurne: Inbraak

Uit een winkel aan de Kerkstraat zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vijf TFT beeldschermen, een projectietelevisie en een GSM gestolen. De dader kwam binnen door een ruit van het pand te vernielen.

Geldrop: Woninginbraak

In een woning aan de Reinoutlaan is dinsdag tussen 16.00 en 22.15 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam naast de voordeur te vernielen. Uit de woning werden een DVD speler, een laptop en een autoradio weggenomen.

Heeze: Fietsen en kampeerspullen gestolen

Uit een garage van een woning aan de Geldropseweg zijn tussen dinsdag 18.30 uur en woensdag 6.30 uur een mountainbike, een herenfiets en kampeerspullen gestolen. De dader kwam binnen door de garagedeur open te breken.

Heeze: Woningbrand

In een woning aan de Nieuwendijk is woensdagochtend rond 5.50 uur brand ontstaan. De bewoners konden tijdig het pand verlaten. De brandweer heeft het vuur gedoofd.

Valkenswaard: Sieraden en geld gestolen

Bij een inbraak in een woning aan de Dijkstraat zijn een nog onbekend geldbedrag en een horloge weggenomen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken.

Veldhoven: Auto tegen boom

Op de Oude Kerkstraat is woensdag rond 2.00 uur een 27-jarige automobilist uit Veldhoven de controle over zijn voertuig verloren en in een bocht tegen een boom gebotst. De politie had het vermoeden dat de man gedronken had en heeft een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Wintelre: Jongen na mishandeling aangehouden

Een 16-jarige Eindhovenaar is woensdag om 0.50 uur in een horecagelegenheid aan de Willibrordusstraat aangehouden. De jongen had een andere bezoeker met een bierglas op het hoofd geslagen. Het slachtoffer was gewond aan het hoofd. Toen de politie ter plaatse kwam was het slachtoffer al naar het ziekenhuis voor behandeling. Zijn identiteit is nog niet bekend. De verdachte is de cel ingegaan.