Vlaamse overheid

Patricia Ceysens, Vlaams minister van Buitenlands Beleid, is diep geschokt door de tragedie die een aardbeving in Marokko heeft teweeg gebracht. "De ramp is des te erger voor ons land omdat veel familieleden uit die regio hier een nieuwe thuis gevonden hebben." Patricia Ceysens heeft daarom onmiddellijk beslist 100.000 euro noodhulp vrij te maken om de Marokkanen uit het gebied te helpen.

"Net zoals met de aardbeving in Bam, stellen we geld ter beschikking om de mensen snel aan drinkbaar water en bijvoorbeeld tenten te helpen. Het snel ter beschikking stellen van drinkbaar water is iets waar we in Vlaanderen heel goed in zijn en dat willen we dan ook delen met de mensen die het nu het meest nodig hebben. We werken daarvoor samen met onze partners zoals Oxfam, Unicef en het Rode Kruis die ook in Bam vrijwel meteen ter plekke waren," aldus Ceysens.

De schijf van 100.000 euro is integraal bedoeld voor noodhulp.

Marokko is een prioritaire partner in het Vlaams buitenlands beleid. Een van de redenen daarvoor is dat Vlaanderen een groot aantal mensen uit Marokko verwelkomt op zijn grondgebied en zo een natuurlijk band heeft met het land.

info : Lorin Parys, woordvoerder van
minister Ceysens- tel. (02) 553 12 39 GSM. 0476 45 34 01
e-mail: lorin.parys@vlaanderen.be;
michel.debruyne@vlaanderen.be


---