Ingezonden persbericht


Persbericht

Mobeon introduceert 3G videomail

~ oplossing wordt getoond op 3GSM World Congress ~

25 februari 2004 - Gebruikers van 3G mobiele telefoons kunnen nu gebruik maken van 'videovoicemail', gebaseerd op een centrale berichtenopslag. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen Ericsson, Sun Microsystems en Mobeon, een toonaangevend aanbieder van mobiele platforms voor voicemailboxes en mobiele e-mail. De oplossing wordt deze week geïntroduceerd op het 3GSM World Congress in Cannes (hal 1, stand A15).

De nieuwe oplossing is een aanvulling op bestaande, traditionele voice-only messaging capaciteiten. Eén van de doelstellingen van videovoicemail is om mobiele operatoren nieuwe winstgevende mogelijkheden te bieden, zoals call-completion diensten, om klanten te binden en nieuwe klanten aan te trekken.

Voor de eindgebruiker biedt videomail de mogelijkheid om in voicemailberichten ook gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal te gebruiken, zodat boodschappen minder snel verkeerd worden begrepen. Onderzoek heeft aangetoond dat communicatie voor 60 tot 80 procent uit lichaamstaal bestaat, terwijl slechts 7 tot 10 procent van de boodschap door woorden wordt overgebracht.

Gebruikers kunnen met de oplossing ook hun persoonlijke welkomstboodschap kiezen voor de videomailbox, zoals een videoclip of een welkomstboodschap van een bekendheid.

De videomailoplossing bestaat uit twee hoofdcomponenten: Ericsson Messaging-over-IP (MoIP) en Ericsson Video Gateway System (ViG). De MoIP-oplossing wordt aangestuurd door Mobeons IP gebaseerde messaging software.

"Mobeon is met haar IP messaging oplossingen mobiele operatoren continu een stap voor. Door deze voorsprong kunnen we operatoren nieuwe winstgevende mogelijkheden bieden," zei Huw Hampson-Jones, executive vice-president of sales bij Mobeon.

"In een markt waar de concurrentie zo hevig is, zoeken operatoren altijd naar nieuwe mogelijkheden voor hun klanten waarmee ze merkentrouw kunnen realiseren. We hebben de 3G videomailoplossing samen met Ericsson ontwikkeld om in te spelen op een vraag in de markt," aldus Robert Vangstad, vice-president of marketing bij Mobeon. "Er zijn al drie operatoren die videomail willen opnemen in hun 3G aanbod. De oplossing zal deze zomer beschikbaar zijn."

Anna Kristoffersson, product marketing bij Ericsson, en Peter Källgren, sales support en marketing services bij Ericsson, zullen dagelijks demonstraties van het product geven in het Ericsson Internet Café op het 3GSM World Congress.

(344 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Mobeon
Mobeon AB is een toonaangevend aanbieder van private labelled telecom messaging software. Mobeon werd in 2001 opgericht door Brainheart Capital en heeft momenteel 101 mensen in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm. Mobeon heeft op succesvolle wijze één van de meest toonaangevende mobiele PIM-platformen op de markt gezet. Dit platform biedt werknemers draadloze toegang tot de mailservers van hun bedrijf via een gewone mobiele telefoon.

Mobeon kocht in april 2003 het wereldwijd succesvolle messaging-over-IP platform van Ericsson. Daarmee werd Ericsson voor 40 procent eigenaar van Mobeon. Mobeon is nu de belangrijkste leverancier van Internet Protocol messaging-oplossingen in de voicemailmarkt. In deze markt wordt jaarlijks ongeveer 1,2 miljard dollar omgezet.

Het bedrijf heeft vestigingen in 120 landen wereldwijd en heeft klanten in onder andere de Verenigde Staten, India, het Caribische gebied en Europa. De technologie van Mobeon wordt wereldwijd gedistribueerd door meer dan 28 partners die samen 17 miljoen eindgebruikers bedienen.

Meer informatie over Mobeon, kunt u vinden op de website: www.mobeon.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: vivianeb@lewispr.comWebsite: http://www.lewispr.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---