Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 februari 2004

Aanrijding met letsel

Fietser gewond bij aanrijding met personenauto

Goor

Dinsdag 24 februari omstreeks 19.50 uur reed een 21-jarige automobilist uit Goor op de Entersestraat in Goor. Hij verleende op het kruispunt met de Molenstraat (= voorrangsweg) geen voorrang aan een voor hem van links komende 65-jarige man uit Goor, die op de Molenstraat fietste. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 65-jarige man beenletsel opliep. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-023427)

Aanrijding met dodelijke afloop

Fietser overleden na aanrijding met personenauto

Oldenzaal

Dinsdag 24 februari omstreeks 17.15 uur reed een 73-jarige man uit Enschede op de Hamburgstraat in Oldenzaal. Hij stak de kruising met de Hazewinkelweg (= voorrangsweg) over en verleende hierbij geen voorrang aan een voor hem van links komende auto, bestuurd door een 40-jarige man uit Deurningen. De 40-jarige bestuurder probeerde de fietser nog te ontwijken door naar links uit te wijken maar kon een aanrijding niet voorkomen. De 73-jarige man werd met onder meer hersenletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij overleed later die avond aan zijn verwondingen. (bps: 04-023395)

Aanhouding wegens diefstal

Verdachte aangehouden wegens diefstal tassen

Plaats

Dinsdag 24 februari hield de politie een 56-jarige vrouw uit Delden in haar woning aan wegens diefstal van meerdere tassen uit een winkel aan de Langestraat in Delden. Een medewerker van de desbetreffende winkel deed hiervan aangifte. Dinsdagmiddag 24 februari zagen getuigen dat de vrouw een paar tassen uit de winkel meenam zonder deze te betalen. Op zaterdagmiddag 21 februari had dezelfde vrouw ook een paar tassen uit de winkel gestolen. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-023372)

Openbare schennis

Politie zoekt getuigen in verband met openbare schennis

Hengevelde

Een 40-jarige vrouw uit Hengevelde deed aangifte van openbare schennis, hetgeen plaatsvond op dinsdagmiddag 24 februari omstreeks 13.30 uur in de Bentelosestraat in Hengevelde. De vrouw liep aan de rechterzijde van de Bentelosestraat en passeerde een donkerblauwe bestelbus, een soort van transporter, die aldaar geparkeerd stond. Op het moment dat zij het voertuig passeerde, zag zij dat de bestuurder haar aankeek en tegelijkertijd aan het masturberen was. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen en verzoekt hen contact op te nemen met de Politie Twente, afdeling Hof van Twente. De verdachte reed in een donkerblauwe bestelbus. Het gaat om een blanke man van ongeveer 35 jaar met donker kort haar, een snor, grote ogen en een rond gezicht. (bps:04-023268)

Verdachte aangehouden

Man wordt bekeurd wegens wildplassen, geeft een valse naam op en wordt aangehouden

Losser

Politieagenten betrapten een 29-jarige man uit Losser op het wildplassen aan de Raadhuisstraat in Losser en bekeurden hem hiervoor. De 29-jarige gaf in eerste instantie een valse naam op en werd hierop aangehouden. Na verhoor mocht hij naar huis voorzien van twee bekeuringen; één wegens wildplassen (E 50,-) en één wegens het opgeven van een valse naam (E 95,-). (bps: 04-023377)

Eenzijdig ongeval

Automobilist raakt gewond bij eenzijdig ongeval

Hengelo

Woensdagmorgen 25 februari reed een 38-jarige automobilist uit Almelo omstreeks 06.50 uur over de Rijksweg A35 in Hengelo in de richting van Enschede. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een paal van een wegwijzer. De man werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-023491)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --