Time : 11:47:31 AM
Date : Wednesday, February 25, 2004
Sender Name: Child Focus

Child Focus weigert opbrengst van boek "Dutroux, te veel om tegeloven" van Gerolf Annemans

Child Focus verneemt vandaag via Belga dat de uitgeverij Egmont een boek uitbrengt van kamerlid Gerolf Annemans over zijn visie op de Affaire Dutroux & co.
Volgens het bericht van Belga zal de opbrengst van het boek "Dutroux, te veel om te geloven" integraal naar Child Focus gaan.

Het Centrum is niet op voorhand op de hoogte gesteld van het voornemen van deze schenking en betreurt dat er geen bespreking hieromtrent heeft plaatsgevonden.

Hoewel Child Focus opgericht is naar aanleiding van de Affaire Dutroux & co, distantieert de organisatie zich van elke persoonlijke mening over deze zaak of over het langverwachte proces zelf. Hoewel het Centrum, dat voor de helft gefinancierd wordt door de overheid, permanent op zoek moet gaan naar middelen bij de privé sector, werd principieel besloten dat geen geld zou aanvaard worden dat rechtstreeks of onrechtstreeks afkomstig is van de exploitatie van de zaak Dutroux & co, en dus van het leed dat kinderen werd aangedaan. Deze beslissing werd ook genomen uit respect voor de ouders van de slachtoffertjes, voor dewelke een zeer zware en moeilijke periode begint.

Child Focus vraagt dan ook met aandrang aan de uitgeverij Egmont een andere bestemmeling te vinden voor de opbrengst van het boek van Annemans.

Contactpersoon:
Isabelle Marneffe
Tel +32 2 475 44 60
isabelle.marneffe@childfocus.org