Time : 11:47:35 AM
Date : Wednesday, February 25, 2004
Sender Name: Ardo Coordination Center

ARDO GROEP neemt C.B.A. over
De Belgische groep ARDO heeft op 17 februari de overname bevestigd van de Bretoense firma COMPAGNIE BRETONNE de l'ARTICHAUT (C.B.A.), een zusterbedrijf van SICA de St-Pol-de-Léon.

Deze overname omvat alle activiteiten van C.B.A., met uitzondering van hun activiteit in groentenconserven.

Dankzij dit akkoord, bevestigt de ARDO groep haar belangrijke Europese positie binnen de sector van diepvriesgroenten.

Enkele kerncijfers over beide bedrijven :

- De groep ARDO is een Europese leider in de sector van diepvriesgroenten en fruit, met een verkoop van 400.000 ton afgewerkt product en een zakencijfer van 400mio euro. De groep heeft elf productie units in 8 Europese landen, waarvan drie in Frankrijk. Binnen de ARDO groep is Frankrijk de tweede grootste producent.
- C.B.A., filiaal van SICA de St-Pol-de-Léon, realiseerde in 2003 een omzet van 28mio euro en een productie van 20.000 ton vriesverse groenten (artisjok, bloemkool, broccoli, ...)

Voor meer info en/of foto's, gelieve volgende personen te contacteren :
ARDO :
Mr. Jan Haspeslagh-CEO - +32.51.31.06.21
Mevr. Heidi Goovaerts-Marketing - +32.51.33.56.27 ­ heidi.goovaerts@ardo.be
www.ardo.com
SICA de St-Pol-de-Léon:
Mr. H. Moal-Algemeen Directeur - +33.298.69.07.10

Ardo ­ Wij bewaren wat de natuur ons geeft

Ardo begon zijn activiteiten in de jaren '50 als teler en trader van groenten. Het bedrijf bouwde over de jaren een uiteenlopend gamma aan diepgevroren groenten, groentemengelingen, groentebereidingen en fruit uit. Ardo staat zelf in voor het
volledige proces, van het planten van de groenten tot het diepvriezen van het eindproduct.

In samenspraak met zijn klanten die actief zijn in de catering, retail of industrie, realiseert Ardo een continue innovatie in nieuwe producten en productiemethoden. Flexibiliteit, markt- en productkennis zijn de peilers van Ardo. Daardoor kan het bedrijf vanuit zijn 11 productiesites ongeveer 400.000 ton hoogkwalitatief diepgevroren fruit en groenten toeleveren aan zijn klanten, verspreid over 52 landen.

URL: http://www.ardo.com
http://www.sicastpol.fr