ROBECO NEDERLAND BV

Introductie Robeco Leveraged Absolute Return Note mei 07

Tot en met uiterlijk 19 maart 2004 staat de inschrijving open op de Robeco Leveraged Absolute Return Note Mei 07 (de .Note.). Deze Note, met een looptijd van iets langer dan drie jaar, biedt de mogelijkheid om met hefboom te investeren in Robeco Absolute Return (.RAR.), een .fund of hedge funds. beheerd door Robeco Alternative Investments.

De Robeco Leveraged Absolute Return Note Mei 07 maakt gebruik van vreemd vermogen tot een percentage van maximaal ongeveer 150% van de waarde van de Note. Dit wil zeggen dat circa 60% van de onderliggende belegging in RAR wordt gefinancierd met vreemd vermogen. Hoewel dit hefboomeffect de belegger uitzicht biedt op aantrekkelijke rendementen, neemt ook het risico toe. Indien RAR niet minimaal de financieringskosten van het vreemd vermogen goedmaakt zal het rendement op de Note negatief zijn. Als de waarde van de aandelen RAR daalt, zal door middel van verkoop
van aandelen RAR de financiering met vreemd vermogen worden teruggebracht zodanig dat het percentage vreemd vermogen weer op ongeveer 60% uitkomt. De Note biedt geen hoofdsomgarantie. Beleggers kunnen hun gehele inleg in de Note verliezen.

Het in 2002 geïntroduceerde Robeco Absolute Return biedt beleggers de mogelijkheid in een gespreide portefeuille van hedgefondsen te investeren en daarbij te profiteren van de specialistische beleggingskennis en ervaring van Robeco op dit gebied. Om zoveel mogelijk kansen te benutten en het risico goed te spreiden belegt Robeco Absolute Return in hedgefondsen met verschillende beleggingsstijlen, zoals Long/short equity, Equity market neutral, Event driven en Convertible arbitrage.

In 2003 bedroeg het gerealiseerde rendement van RAR 8,6% bij een volatiliteit van slechts 1,6%. De rendementsdoelstelling van RAR bedraagt 10% per jaar. Bij dit rendement zou het rendement van de Robeco Leveraged Absolute Return Note Mei 07 uitkomen op 15,5% netto (dat wil zeggen na kosten) per jaar. Op basis van het rendement van RAR over het afgelopen kalenderjaar van 8,6% zou het rendement van de Note zijn uitgekomen op 12,5% netto.

De volgende kosten zijn van toepassing:
Op het niveau van de Note:
Riskmonitoring Fee: 0,25% per jaar (over de waarde van de onderliggende beleggingen)
Emissiekosten: eenmalig 1,50% bij aanvang (over de nominale waarde van de uitgegeven Notes)
Op het niveau van RAR:
Management Fee: 1,60% per jaar
Performance Fee: een tiende deel van de nieuwe winsten Voor de gebruikelijke operationele kosten wordt verwezen naar het prospectus waarin een gedetailleerd overzicht is opgenomen.

Van de Robeco Leveraged Absolute Return Note Mei 07 is een prospectus opgesteld dat is goedgekeurd door Euronext Amsterdam N.V. Dit prospectus is verkrijgbaar bij de lokale Rabobanken, Robeco Direct, Robeco Alternative Investments of via www.robeco.com/alternatives.

Robeco Leveraged Absolute Return Note Mei 07 in het kort

Uitgevende instelling: Robeco Financial Products NA B.V. gevestigd te Curaçao, Nederlandse Antillen
De opbrengst van de obligatie hangt af van de waardeontwikkeling van Robeco Absolute Return, een door Robeco beheerd fund of hedge funds Valuta: EUR
Nominale waarde: EUR 1.000
Uitgiftekoers: 100%
Rendementsdoelstelling van 15,5% per jaar
Inschrijvingsperiode: 23 februari tot en met 19 maart 2004 (Bij Robeco Direct stopt de inschrijvingsperiode op 17 maart 2004) Uitgiftedatum: 26 maart 2004
Rentecoupons: geen
Einddatum: 3 mei 2007
Notering aan Euronext Amsterdam zal worden
aangevraagd
ISIN-code: XS0186383989
Te verkrijgen bij Robeco Direct, Rabobank en diverse financiële instellingen in Nederland.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.
De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en Spanje. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors).

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste .Sustainability Cluster Score. binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco Office +31 - 10 - 224 28 10
Mobile +31 - 653 - 831 586
E-mail: ronald.florisson@robeco.nl

25 feb 04 13:01