Gemeente Leeuwarden

Nieuwe Jongerenonmoetingsplaats Camminghaburen

Bron: Gemeente Leeuwarden
De gemeente Leeuwarden realiseert in de omgeving van voetbalvereniging Nicator een nieuwe Jongerenontmoetingsplaats (JOPLA) voor de jongeren van Camminghaburen.
Woensdag 11 februari informeerde wethouder Hetty Hafkamp de betrokken sportverenigingen hierover. De sportverenigingen staan niet afwijzend tegenover de realisatie van de JOPLA. Naar verwachting is de JOPLA in mei van dit jaar gereed.

Overlast in de zomer van 2003 vormde de aanleiding voor het zoeken naar een nieuwe locatie voor een ontmoetingsplaats voor de jongeren van Camminghaburen. Een werkgroep (bestaande uit jongeren, ouders, politie, wijkpanel, jongerenwerk, en gemeente) bepaalde aan welke eisen een JOPLA dient te voldoen en zocht op basis hiervan in de afgelopen maanden naar een geschikte locatie. Onlangs adviseerde de werkgroep een JOPLA nabij Nicator te realiseren.

De gemeente zorgt ervoor dat duidelijke afspraken worden gemaakt tussen jongeren, ouders, wijkpanel, politie en (sport)verenigingen over beheer, toezicht, overlast en sancties.

In eerste instantie wordt de JOPLA voor een periode van vijf jaar gerealiseerd. Hiervoor zijn vrijstelling van het geldende bestemmingsplan en een bouwvergunning nodig. Naar verwachting kunnen de werkzaamheden in april/mei starten.