Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


25 februari 2004


Onderwerp: drugsoverlast aangepakt in Deventerwegkwartier.


Met een gerichte actie om de drugsoverlast in het Zutphense Deventerwegkwartier tegen te gaan heeft de politie Zutphen begin februari vijf inwoners uit die plaats (23, 30, 30, 35 en 39 jaar) aangehouden. Een zesde verdachte, een 34-jarige Brummenaar werd enkele dagen later aangehouden.
Tijdens doorzoekingen van woningen werden cocaïne, softdrugs en enkele duizen-den euro's aan contant geld gevonden. Alle verdachten verblijven inmiddels in de gevangenhouding. In verband met het onderzoek is dit bericht niet eerder bekend gemaakt.


Op maandag 9 februari hebben enkele tientallen agenten in alle vroegte op verschillende locaties in het Deventerwegkwartier vijf Zutphenaren van hun bed gelicht in verband met overtreding van de Opiumwet. De politie had signalen uit de wijk en eigen bevindingen over het dealen van harddrugs gebundeld en in overleg met het Openbaar Ministerie werd tot een gerichte actie besloten.


De klachten gingen over druggebruikers die vaak dag en nacht bij dealers in die wijk drugs kwamen halen. Vooral de gevoelens van onveiligheid namen toe door de regelmatige rondhangende druggebruikers in de wijk. Ook het verkeersgedrag van gebruikers en dealers in deze verkeersluwe wijk zorgde voor klachten.


Tijdens de doorzoekingen van 4 woningen vond de politie tientallen grammen cocaïne, ruim enkele kilo's softdrugs en enkele duizenden euro's aan handelsgeld. Dit werd allemaal in beslag genomen.


Naast de Zutphense verdachten werd op 12 februari een 34-jarige Brummenaar in opdracht van de officier van justitie aangehouden. Ook hij wordt verdacht van de handel in harddrugs.


De verdachten zijn ingesloten en de wijkagent wordt betrokken bij de nazorg in zijn wijk.


Einde bericht

---- --