Ingezonden persbericht


eBay.nl en stichting BREIN bundelen krachten tegen illegale handel op internet

Nieuwe samenwerking versterkt tegengaan van piraterij in Nederland

Amsterdam, 25 februari 2004 - eBay, de grootste online handelsplaats, kondigt de samenwerking aan met stichting BREIN om het aanbod van illegale kopieën van cd's, films, games en computerprogramma's op haar site tegen te gaan. Stichting BREIN gaat deel uitmaken van eBay's Verified Right Owners programma, waarmee het tegengaan van piraterij in Nederland extra kracht wordt bijgezet.

Sinds haar oprichting stelt eBay als eerste prioriteit dat haar leden zich in een veilige omgeving begeven en zorgeloos kunnen handelen. Diverse door eBay ontwikkelde programma's dragen bij aan het continue vergroten van de veiligheid en het gebruikersgemak. Zo is het Verified Right Owners (VeRO) programma erop gericht dat aangeboden objecten geen inbreuk maken op het auteursrecht, het handelsmerkrecht of andere intellectuele-eigendomsrechten van derden. Deelnemers aan het VeRO-programma kunnen veilingaanbiedingen die mogelijk inbreuk maken op deze rechten aangeven en eBay verzoeken om verwijdering. Meer informatie over dit programma is te vinden op .

Stichting BREIN is verheugd dat eBay alles in het werk stelt om illegaal aanbod op haar site te weren. "eBay is hiermee koploper onder de online handelsplaatsen in het tegengaan van handel in illegale kopieën. Daar hebben zowel rechthebbenden als consumenten baat bij", aldus Tim Kuik, directeur van Stichting BREIN.

Over eBay®
Met ruim 94 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Onlangs werden de resultaten van het vierde kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Wereldwijd heeft de via eBay gerealiseerde omzet in 2003 de 16 miljard dollar overschreden. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is en staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 20 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: .

Over Stichting BREIN
De Stichting BREIN is opgericht in 1998 en formaliseert de al tientallen jaren bestaande samenwerking tussen auteurs- en naburig rechthebbenden op het gebied van piraterijbestrijding. Stichting BREIN bestrijdt intellectuele eigendomsfraude namens auteurs, uitvoerende kunstenaars, producenten, uitgevers en distributeurs van muziek, film, video en interactieve software. BREIN speurt naar on- en offline piraterij, neemt civiele actie en levert informatie en expertise voor strafrechtelijke aanpak door de FIOD-ECD. Kijk voor meer informatie op .