Ingezonden persbericht


D-Link introduceert draadloze 108Mbps SuperG-producten

Verbeterde technologie biedt grotere bandbreedte en bereik

Rotterdam, 25 februari 2004 - D-Link, leverancier van netwerkoplossingen, introduceert de SuperG-productreeks voor draadloze netwerken. Door verdere ontwikkeling van de 802.11g-standaard bieden deze producten nu een bandbreedte van maximaal 108Mbps. De ontvangstgevoeligheid van de producten is uitgebreid tot 20 decibel, waardoor het bereik is verdubbeld en minder access points nodig zijn voor een volledige dekking.

De AirPlus XtremeG-productreeks bestaat in eerste instantie uit vier producten: het DWL-2100AP access point dat Simple Network Management Protocol (SNMP) ondersteunt, de DI-624-router, en de DWL-G650- en DWL-G520-netwerkkaarten. Al deze producten zijn te gebruiken voor zowel 802.11g- als 802.11b-netwerken. De AirPlus XtremeG-producten ondersteunen WPA-encryptie en bieden krachtige beveiliging via ondersteuning voor dynamische keys en 802.1x RADIUS.

"De verbeterde ontvangstgevoeligheid, oftewel Extended Range, is een unieke functie die de stabiliteit van de omgeving sterk verbetert. Tegelijkertijd zijn er in een draadloos netwerk minder access points nodig om een volledige dekking te realiseren. Op basis van de nieuwe SuperG-producten van D-Link kunnen gebruikers tegen lagere investeringen een kosteneffectieve WLAN opzetten met een snellere Return On Investment", zegt Marcel Visser, General Manager Benelux van D-Link.

De nieuwe AirPlus XtremeG-producten - die het resultaat zijn van de samenwerking met Atheros - zijn tot 15 keer sneller dan producten op basis van de 802.11b-standaard. De theoretische bandbreedte is 108Mbps, snel genoeg voor nagenoeg alle bedrijfsapplicaties. Een andere verbetering in deze nieuwe productreeks is de ontvangstgevoeligheid die 20 decibel krachtiger is dan eerdere draadloze producten. Dit biedt clients in het draadloze netwerk een stabieler omgeving en betere prestatieniveaus.

"Onze doelstelling is om onze productreeks continu verder te ontwikkelen, zodat we kosteneffectieve oplossingen bieden aan een groot aantal marktsegmenten", vervolgt Visser. "De AirPlus XtremeG-reeks met Extended Range is een duidelijk voorbeeld van op maat gemaakte bedrijfsoplossingen die de functionaliteit bieden waarnaar het bedrijfsleven zoekt."

De AirPlus XtremeG-productreeks is vanaf februari/maart 2004 beschikbaar. Extended Range (XR) is met een firmware/driver-upgrade beschikbaar vanaf maart/april 2004.

Over D-Link
Sinds de oprichting van D-Link in 1986 heeft het bedrijf zich gericht op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige netwerkoplossingen die zij tegen een concurrerende prijs op de markt brengt. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. D-Link is in Europa actief in 17 landen en beschikt wereldwijd over 47 vestigingen. D-Link ontwikkelt en produceert een brede reeks van producten voor LAN's, WAN's en mobiele netwerken. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink-benelux.com.