Time : 2:30:14 PM
Date : Wednesday, February 25, 2004
Sender Name: Ministère de l'intérieur

Civiele bescherming en brandweer vertrokken naar Marokko voor hulpverlening

Woensdagvoormiddag zijn van op de militaire luchthaven van Melsbroek 18 manschappen van de civiele bescherming en de brandweer vertrokken naar Marokko waar ze worden ingeschakeld in de Belgische hulpverlening na de aardbeving die het land gisteren heeft getroffen.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael gebeurt deze hulpverlening in het kader van het snel-interventieteam B-fast dat onlangs ook nog actief was in Iran. Tot deze hulpverlening werd gisterenavond door de Belgische regering beslist nadat de regering van Marokko om hulp had gevraagd. Deze hulpverlening werd overgevlogen door twee vliegtuigen van de Belgische luchtmacht die geladen zijn met materieel van het leger zoals tenten, cooking sets, waterzuiveringsinstallalties, water, lichte voertuigen...

De opdracht van de manschappen van civiele bescherming en brandweer, aldus de minister, bestaat erin de plaatselijke bevolking bij te staan die door de aardschok dakloos is geworden. Zij zullen o.m. een tentenkamp opstellen en ook bijstand verlenen bij de werking ervan. Daartoe zijn waterzuiveringsinstallaties, electriciteitsinstallaties en ander materieel meegenomen.

De ploeg bestaat uit 5 leden van de civiele bescherming in Neufchateau, Ghlin en Brasschaat. De 13 brandweermannen komen uit de korpsen van Brussel, Aarlen, Hasselt, Kortrijk en Zaventem.

Perscontact : Laurent Panneels 0475/43.91.41