Politie Zuid-Holland-Zuid

24/02 Extra berichten

25-02-2004

OVERVAL BANK
SCHOONREWOERD- Een bank aan de Noorderwoerd is overvallen. Op dinsdagmiddag 24 februari om omstreeks 15.10 uur kwamen twee mannen de bank binnen. In de bank bevonden zich twee medewerkster en een klant. Onder bedreiging van een vuurwapen heeft één van de medewerkerster een onbekende hoeveelheid geld afgestaan. Vervolgens zijn de mannen de bank uitgevlucht en naar een in de buurt geparkeerde vluchtauto gerend. Het gaat om een rode personenauto. Ze zijn in de richting van de A2 gereden. De politie heeft een grootscheepse zoekactie in de omgeving verricht maar de daders niet meer aangetroffen. Zij heeft inmiddels een recherche-onderzoek opgestart.

Getuigen
Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Van de mannen is alleen bekend dat zij beiden in het donker waren gekleed. Allebei de mannen hebben een lichtgetinte huidskleur.

TUNNEL DE NOORD AFGESLOTEN
ALBLASSERDAM- In tunnel de Noord is een ventilator geschampt. Op dinsdagmiddag omstreeks 17.15 uur ramde een vrachtwagenchauffeur de ventilator. Deze hangt aan de bovenzijde van de tunnelwand. Een deel van de ventilator kwam naar beneden en veroorzaakte enige ravage. Er zijn geen andere voertuigen geraakt. Wel liep een aantal voertuigen schade op omdat zij over de brokstukken van de ventilator heenreden. De noordbaan van de tunnel (rijrichting Rotterdam) werd afgesloten. Rijkswaterstaat en politie verrichtten onderzoek. Het was om 19.00 uur nog niet duidelijk tot hoe laat de tunnel afgesloten moet worden.

De 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Beertha werd aangetroffen in Rotterdam door collegas van de politie Rotterdam-Rijnmond. Dit was aan het einde van dinsdagmiddag 24 februari. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.