Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


25 februari 2004


Doetinchem - aanhouding na brand in woning


De politie stelt een onderzoek in naar een brand die gisterenavond woedde in een woning aan de Schermhorst. De brand werd omstreeks 20.30 uur gemeld en bij de komst van de brandweer stond de woning vol rook. Het vuur bleek te woeden in een slaapkamer. De brandweer had het vuur snel onder controle en later op de avond werd in verband hiermee een 27-jarige Doetinchemmer aangehouden en ingesloten.


Doetinchem - strobalen in brand.

De politie zoekt getuigen van een brandstichting bij de kinderboerderij Koekendaal aan de Koekendaalseweg. Onbekenden hebben in de namiddag of avond van afgelopen maandag enkele hooibalen die op het terrein lagen in brand gestoken.


's Heerenberg- aanhouding na steekincident

De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een steekincident, waarbij twee mannen gewond raakten en even later twee verdachten werden aangehouden.


Gisterenavond, omstreeks 23.40 uur kregen agenten een telefonische melding van problemen bij een horecagelegenheid op de Molenstraat. In verband met het horecatoezicht waren zij zeer snel ter plaatse en op straat zagen zij twee vechtpartijen. Meerdere personen waren op twee plekken met elkaar in gevecht en allereerst hebben de agenten de vechtenden gescheiden. Vervolgens probeerde men enige duidelijk over de vechtpartijen te krijgen toen bleek, dat er twee mannen met een mes waren gestoken. De twee, afkomstig uit Zeddam (35) en 's Heerenberg (38) zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Even later werden twee mannen uit Emmerich (beiden 32) voor mogelijke betrokkenheid bij dit steekincident aangehouden. Beide slachtoffers zijn ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.


Varsseveld - Bromfietser licht gewond


Dinsdag vond rond 18.55 uur op de Doetinchemseweg een aanrijding plaats. Een 54 jarige automobiliste uit Varsseveld kwam vanaf een parkeerplaats aan de Doetinchemseweg. Zij verleende geen voorrang aan een 17 jarige bromfietser uit Aalten en een aanrijding was het gevolg. De jongeman liep hierbij een gekneusde pols op. Volgens getuigen reed de 17 jarige zonder verlichting.


Wehl - Diefstal scooter


Maandag werd tussen 13.00 en 23.00 uur bij het station een scooter met helm weggenomen. Het gaat om een donkerpaarse Kymco, type DJ 50.


Doetinchem - Diefstal auto


Vanaf een parkeerplaats aan de Graffeldreef werd dinsdag tussen 20.00 en 22.00 een auto weggenomen. Het betreft een rode Toyota Carina, met kenteken JX-JS-23.


Winterswijk - Diefstal uit fietsmand


De politie is op zoek naar getuigen. Dinsdag werd rond 13.10 uur op de Verlengde Morsestraat een bruine handtas uit een fietsmand weggenomen. Een 66 jarige vrouw fietste over de Verlengde Morsestraat. Opeens kwamen van achteren twee jongens langs fietsen en een van de twee griste haar handtas uit de fietsmand. De jongens fietsten vervolgens weg richting het centrum. Het gaat om twee jongens van ongeveer 16 jaar oud. Jongen 1 droeg een lichtblauw spijkerjack en een donkere broek, verder had hij een capuchon over zijn hoofd. De 2e jongen droeg een gebreide lichtgrijze of beige muts.
Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Groenlo - Winkeldiefstal


Dinsdag rond 11.30 werd een 33 jarige inwoonster uit Groenlo op heterdaad betrapt in een supermarkt aan de Schrijnwerker. De vrouw wilde een tube tandpasta ter waarde van 3,69 Euro wegnemen. De vrouw is al eerder in aanraking geweest met justitie in verband met winkeldiefstal. Haar werd een dagvaarding uitgereikt.


Groenlo - Ruit vernield


Vannacht werd rond 00.40 uur een ruit van een voordeur ingetrapt. Dit gebeurde bij een woning aan de Nieuwstad door vermoedelijk drie jongeren in carnavalskleding. Mogelijk dat iemand iets gezien heeft. Getuigen kunnen contact opnemen op telefoon nummer 0900 8844.


Neede - Openbare dronkenschap


Een 60 jarige inwoonster uit Lichtenvoorde werd dinsdag omstreeks 20.35 uur bekeurd. De vrouw werd dronken aangetroffen op de Oudestraat. Zij kreeg een bekeuringen voor openbare dronkenschap.


's Heerenberg - mishandeling

De politie zoekt getuigen van een mishandeling die op zondag 22 februari omstreeks 21.00 uur heeft plaatsgevonden op de hoek Kruisstuk met de Zeddamseweg heeft plaatsgevonden. Een 43-jarige man uit die plaats had samen met bekenden een horecageldeenheid bezocht, waarbij problemen ontstonden.
Buiten werd aangever plotseling aangevallen en mishandeld. De man heeft zich onder dokters-behandeling gesteld en deed gisteren aangifte bij de politie.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --