Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


24 februari 2004


Zutphen - Aanhouding na zware mishandeling


Dinsdagnacht werd door agenten een 19 jarige inwoner uit Lochem aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Rond 01.00 uur kwam bij de politiemeldkamer een zeer alarmerende melding binnen van een vrouw, die meldde dat ze bij het Gat van Roelofs in een auto ernstig mishandeld was. Zij had kans gezien om met haar mobieltje de politie te bellen. Agenten stelden een onderzoek in en troffen de bewuste auto na enig speurwerk op de Revelhorst aan. De vrouw had diverse verwondingen opgelopen en werd naar het Spittaal overgebracht, waar zij werd opgenomen. De man werd in verband met het onderzoek ingesloten. In overleg met het politie-team worden de gegevens van het slachtoffer niet prijsgegeven.


Twello - Auto tegen boom


Dinsdag rond 20.50 uur vond op de Oude Wezeveldseweg een ongeval plaats. Een 36 jarige automobilist uit Apeldoorn kwam vanaf Teuge en nam op een gegeven moment op de Oude Wezeveldseweg de binnenbocht. Hierdoor klapte hij met zijn auto tegen een boom. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De Oude Wezeveldseweg was een geruime tijd geblokkeerd en het verkeer moest omgeleid worden totdat de auto was afgesleept.


Warnsveld - Fietsster gewond


Bij een aanrijding op de Draaiomsdreef raakte dinsdag rond 09.35 uur een 16 jarige fietsster uit Zutphen gewond. Een 72 jarige automobilist uit Warnsveld gaf de fietsster, die vanaf het fietspad aan de Ooijerhoekseweg kwam, geen voorrang en een aanrijding was het gevolg. Het meisje liep hierbij letstel op aan haar hoofd.
Later die dag, rond 17.15 uur, raakte een 45 jarige fietser uit Warnsveld gewond. De man reed op het fietspad aan de Ooijerhoekseweg en wilde oversteken richting Draaiomsdreef. Een 74 jarige automobiliste uit Zutphen zag dit te laat en botste tegen de fietser. De man kwam door de aanrijding op de voorruit van de auto terecht en viel vervolgens op de grond. De fietser is met verwondingen aan armen en benen overgebracht naar het Spittaal.


Eerbeek - Scooter terug


Zondag werd vanaf de Loenenseweg een scooter, een blauw/gele Aprilla, weggenomen. De scooter werd de volgende dag op de Loenenseweg aangetroffen en kon terug naar de rechtmatige eigenaar.


Zutphen - Diefstal uit auto


Dinsdag werd rond 00.20 uur ingebroken in een auto. Deze stond geparkeerd aan de Rozengracht. Van de auto werd een ruit ingeslagen en het frontje van radio weggenomen. Ook al parkeert men de auto maar even voor een boodschapje in de stad; het advies luidt: laat geen spullen van warde in de auto achter.


Voorst - Diefstal bij golfclub


In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken bij de golfclub aan de Bussloselaan. Van het pand werd een ruit vernield en binnen werden diverse deuren en ruiten vernield. Weggenomen werd een kassa en een kluis. Er wordt een aanzienlijk geldbedrag vermist. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --