FNV

FNV-spreekuren voor belastingaangifte overvol

De belastingspreekuren van de FNV zitten overvol. Dit komt onder meer door de reorganisatie bij de belastingdienst. Dat meldt FNV e-Magazine van 25 februari.

Door bezuinigingen biedt de belastingdienst minder hulp aan particulieren bij het invullen van de belastingaangifte. Leden van vakbonden of ouderenorganisaties worden naar hun eigen club verwezen.

Coördinator van de FNV-belastingservice is Ymi Knaap. Zij bracht enkele weken geleden in de publiciteit dat de fiscus grote problemen heeft met de verwerking van voorlopige teruggaven en voorlopige aanslagen. Dit komt door kinderziektes in een nieuw computersysteem. Enkele duizenden gedupeerden kunnen nu na een afspraak met de belastingdienst via het postkantoor alsnog hun geld krijgen.

Ymi Knaap: "De belastingdienst doet nu z'n best om de mensen op deze manier tegemoet te komen. Maar eigenlijk had dit natuurlijk nooit mogen gebeuren. Een normaal bedrijf zou het nieuwe systeem eerst laten proefdraaien."

Afgelopen jaar verwerkten FNV en bonden tijdens spreekuren de aangifte van 220.000 leden. Dit jaar verwacht Knaap een toename tot 250.000. "Vooral in de grote steden, Rotterdam en Utrecht, zitten we bijna aan ons plafond."

Het FNV e-Magazine verschijnt elke woensdag en is gratis. Verder in dit nummer: Amerikaanse bonden achter Kerry; Tegemoetkoming ziektekosten in Corus-CAO; en Consumentenbond test nu ook hoe maatschappelijk verantwoord bananen zijn.

25 februari 2004