Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


25 februari 2004


Emst - Diefstal bij bedrijf


Bij een bedrijf aan de Vlekkertseveld werd vermoedelijk dinsdag tussen 06.00 en 08.00 ingebroken. Om in het pand te komen werd een deur geforceerd. Weggenomen werden 17 brede autobanden. Een getuige zag rond 07.50 uur onder aan het talud van de Kanaalweg vijf banden liggen. Hierna waarschuwde de man de eigenaar van het bedrijf. Toen deze na ongeveer 15 minuten arriveerde waren de banden weg. De politie heeft een onderzoek ingesteld en zoekt getuigen die iets van het incident hebben gezien of daarover informatie hebben contact op te nemen via 0900-8844


Epe - Mishandeling


De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling die in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 febr. plaatsvond op de Hoofdstraat in Epe.
Hierbij werd een 21 jarige inwoner uit Emst meerdere malen geschopt en geslagen door een groep jongeren. Hij liep hierbij verwondingen op in zijn gezicht.


Hattem - Bekeuring


Een 22 jarige bromfietser uit Wezep werd dinsdag rond 21.05 uur bekeurd omdat hij op de Zuiderzeestraatweg niet op het verplichte fietspad reed, maar gewoon op de rijbaan reed. De man kreeg een bekeuring van 40 Euro.


Putten - Teveel gedronken


Een 41 jarige automobilist uit Nieuwegein werd dinsdag rond 19.15 uur gecontroleerd. Dit naar aanleiding van opvallend rijgedrag. De man nam de rotonde aan de Voorthuizerstraat de rotonde meerdere malen. Bij blaasproef blies de man 1,3 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces verbaal opgemaakt.


Heerde - Inbraak in horecagelegenheid


Vermoedelijk in de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Bonenburgerlaan. Er werd een deur geforceerd om in het pand te komen. Binnen werden gokkasten opengebroken en het geld weggenomen. Ook werd een kassa meegenomen.


'T Harde - Ongeval


Bij een ongeval dinsdag rond 16.20 uur op de Eperweg raakte een 19 jarige inwoonster uit "T Harde gewond. Een 56 jarige automobilist uit Tiel was met zijn auto verkeerd gereden en wilde op de kruising van de Eperweg met de Koekoeksweg keren. Op dat moment kwam een 19 jarige automobilist uit Dronten vanaf "T Harde. Omdat de 56 jarige net voor zijn auto keerde, moest de 19 jarige hard remmen. Hij week naar rechts uit, maar raakte toch de auto van de man uit Tiel. Hierdoor kwam de auto van de 19 jarige in de slip en in de sloot terecht. De 19 jarige inzittende had rug en -nekklachten en werd overgebracht naar het ziekenhuis.


Elburg - Controle


Op dinsdagavond werd op diverse plaatsen in de gemeente Elburg een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 192 blaasproeven afgenomen. Niemand had gedronken. Wel werden de volgende bekeuringen uitgeschreven: 1x parkeren in een bocht, 1x defect dimlicht, 1x rijden zonder helm en 1x niet kunnen tonen bromfietscertificaat.


Ermelo - Rijbewijs kwijt


Een 41 jarige automobilist uit Ermelo blies vannacht rond 01.50 uur op de Sportlaan 1,4 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces verbaal opgemaakt.


Harderwijk - Botsen is blazen en ... inleveren rijbewijs


Een 46 jarige automobilist uit Harderwijk moest dinsdag zijn rijbewijs inleveren. De man was op de Provinciale weg S7, omstreeks 19.45 uur achter op een auto gebotst die voor het rode licht stond te wachten. Bij standaard blaastest die bij een botsing van toepassing is (botsen is blazen), blies de man 2,6 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces verbaal opgemaakt.


Nunspeet - Fietsster gewond


Een 24 jarige fietsster uit Nunspeet zag dinsdag rond 18.30 uur, vermoedelijk door de regen, een geparkeerde auto over het hoofd. Zij fietste over de Oenenburgweg en fietste achterop een geparkeerde auto. De vrouw moest zich onder behandeling stellen van een arts.


Nunspeet - Snelheidscontrole


Dinsdag werd van 15.30 tot 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Elspeterweg. Er werden 1150 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 50 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/u waar 80 km/u is toegestaan.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --