Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


25 februari 2004


Uddel - Aanhouding na inbraak


Vannacht werd een 28 jarige inwoner uit Veendendaal aangehouden. Door getuigen werd rond 00.50 uur gezien dat de man wegreed in een busje na een inbraak bij een tuincentrum aan de Meervelderweg. Het kenteken werd genoteerd en door de politie Veendendaal kon de man worden opgespoord. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie Apeldoorn. Op het terrein van het tuincentrum werd uit een laadcontainer een slijptol en een gehoorbeschermer weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Apeldoorn - Agenten vinden portemonnee


Tijdens surveillance zagen agenten dinsdag rond 09.45 uur aan de Kayersdijk ter hoogte van de oprit A1 een portemonnee liggen. In de portemonnee zat ongeveer 500 Euro. Voor de surveillancewagen reed een auto met een aanhangwagen en de agenten vermoedden, dat de portemonnee van deze bestuurder was. Op een bedrijfsterrein werd bestuurder (gegevens niet bekend) aangesproken en om zijn legitimatie gevraagd. Dit kwam overeen met de persoonsgegevens in de portemonnee. De man verklaarde dat hij bij het aankoppelen van de aanhangwagen zijn portemonnee even op zijn auto had gelegd. De bestuurder was erg blij dat de portemonnee door de agenten was gevonden.


Apeldoorn - Aanrijding op kruising


Dinsdag rond 17.15 uur vond op de kruising Molendwarsstraat / Sophialaan een aanrijding plaats. Een 38 jarige automobilist uit Deventer stak de kruising over via de Molendwarsstraat en op hetzelfde moment deed een 18 jarige automobilist uit Apeldoorn dat ook. De Apeldoorner kwam van rechts en had een stopbord genegeerd. Beide auto's waren dusdanig beschadigd dat ze werden afgesleept. Een 43 jarige inzittende van de Apeldoorner werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar bleek dat ze door de klap een gekneusde borstkas had opgelopen.


Apeldoorn - Snelheidscontroles


Dinsdag werd gecontroleerd op de Deventerstraat. Van de 3144 gecontroleerde voertuigen reden 96 bestuurders harden de max. toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u.
Dinsdagavond werd gecontroleerd op de Schuttersweg in de 30 km/zone. 18 van de 97 gecontroleerde bestuurders reden te hard. De hoogste snelheid was 73 km/u.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --