25/02 De Leijgraaf

Uden 25-02-2004

RIJDEN ONDER INVLOED, Schaijk/ Boekel

Dinsdagmiddag is op de Zeelandsedreef in Schaijk een 53-jarige man uit deze plaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist verkeerde vermoedelijk onder invloed van drugs. De man kreeg een rijverbod en er is proces-verbaal opgemaakt.

Dinsdagavond is op Het Goor in Boekel een 45-jarige man uit deze plaats aangehouden voor het rijden onder invloed. Op de Julianastraat werd een 46-jarige man uit Gemert aangehouden voor het zelfde feit. Op de Molenstraat werd later deze avond een 38-jarige automobilist uit Helmond aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Allen kregen een rijverbod en proces-verbaal.

SNELHEIDSCONTROLES, Boekel/ Veghel

Dinsdagmiddag zijn tijdens een radarsnelheidscontrole op de Bergstraat in Boekel in totaal 51 automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u terwijl maximaal 50 km/u is toegestaan. Op de Erpseweg in Veghel werden 7 bekeuringen uitgeschreven. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 105 km/u, waar maximaal 80 km/u is toegestaan.

BEDRIJFSINBRAAK, Uden/ Veghel

Dinsdagmiddag is er ingebroken in een bedrijf aan de Liessentstraat in Uden. Uit het pand werd verschillend gereedschap, radio en een koffieautomaat weggenomen.

In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een pand aan de Molenwieken in Veghel. Een ruit van de toegangsdeur werd vernield. Het is nog onbekend of er goederen uit het pand werden weggenomen.

BELEDIGING, Uden

In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Markt in Uden een 26-jarige man uit Handel aangehouden. Hij beledigde enkele surveillerende agenten en stak zijn middelvinger naar hen op. De man is overgebracht naar het politiebureau.

WINKELPUI GERAMD, Boekel

Woensdagochtend rond 05.15u kreeg de politie de melding van een alarm bij een bedrijf aan de Runstraat in Boekel. Ter plaatse troffen de agenten een personenauto tegen de gevel van het pand. Het voertuig bleek van diefstal afkomstig. Uit het pand werd niets ontvreemd.