Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 25 februari 2004

Alkmaar 25-02-2004 - 16.00 uur

Paard en wagen te water
Alkmaar, dinsdag 24 februari 2004.
Op dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur is een paard met rijtuig en twee personen in het Noord-Hollands kanaal beland bij de Noorderkade in Alkmaar . Hierbij is het paard verdronken. De twee personen die op het rijtuig zaten, een 31-jarige vrouw uit Purmerend en een 38-jarige vrouw uit Limmen, kwamen met de schrik vrij. Dit waren twee leraressen van een scholengemeenschap. Zij gingen met het paard en rijtuig een ritje maken over de Drechterwaard in de richting van de Noorderkade. Op de Noorderkade ontstonden er problemen, waarbij het paard, het rijtuig en de twee vrouwen te water raakten. Het paard en het rijtuig zijn door de brandweer en een bergingsbedrijf uit het water getakeld.

Huiselijk geweld
Alkmaar, dinsdag 24 februari 2004.
Op dinsdagavond 24 februari is een 46-jarige vrouw uit Alkmaar mishandeld. De verdachte is haar 14-jarige zoon. Het slachtoffer liep verwondingen op aan haar hoofd. De verdachte is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man in gespannen toestand aangehouden
Alkmaar, woensdag 25 februari 2004.
Een 37-jarige man uit Alkmaar heeft op woensdagochtend rond 11.00 uur met eieren naar gemeenteambtenaren gegooid op het gemeentehuis aan de Langestraat. De man rende vervolgens weg en de ambtenaren zetten de achtervolging in. De verdachte rende in de richting van de Gedempte Nieuwesloot en later weer terug naar de Langestraat. Toen de verdachte tegen werd gehouden door een passant, spoot hij de beide ambtenaren in het gezicht met een spuitbusje. Ook een winkelier die hen te hulp schoot moest het ontgelden. Korte tijd daarna is de verdachte door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man had eerder op de dag voor opschudding gezorgd bij een instelling aan het Doelenveld. Hier sneuvelden ramen doordat hij twee deuren hard had opengezwaaid.
De reden van zijn acties is nog niet bekend. De inhoud van de spuitbus waarmee hij mensen in het gezicht spoot is een traangas.