Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, 25 februari 2004

Hoorn 25-02-2004 - 16.00 uur

Alcoholcontrole
Zwaag, woensdag 25 februari 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag controleerde de politie in Zwaag 8 bestuurders op het gebruik van alcohol. Bij vier personen werd alcoholgebruik geconstateerd. Bij een 39-jarige man uit Enkhuizen werd het hoogste alcoholpercentage gemeten. Hij blies 455 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en proces-verbaal. Ook de andere drie bestuurders kregen een rijverbod en proces-verbaal.
Abbekerk, 25 februari 2004.
Ook in Abbekerk, Midwoud en Grootebroek werden alcoholcontroles gehouden. In totaal zijn 16 automobilisten gecontroleerd. Geen van hen had teveel alcohol gedronken.

Ongeval met letsel
Zwaagdijk, woensdag 25 februari 2004.
Op woensdagochtend is er een aanrijding geweest tussen een personenauto en een vrachtauto. De bestuurster van de personenauto, een 25-jarige vrouw uit Hoogkarspel, en een inzittende passagiere, een 29-jarige vrouw uit Hoogkarspel, zijn hierbij gewond geraakt. De vrachtwagen met oplegger reed op de Markerwaardweg komende vanuit de richting Medemblik. De personenauto reed op de Marktweg, in de richting van de Markerwaarderweg. De bestuurster van de personenauto wilde linksaf de Markerwaardweg opslaan. Hier raakte beide voertuigen in botsing. De auto is total-loss geraakt. De inzittenden van de personenauto zijn uit de auto bevrijd door de brandweer. Zij zijn beiden opgenomen in het ziekenhuis voor onderzoek. Naar de oorzaak van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

Aanrijding fietser
Enkhuizen, woensdag 25 februari 2004.
Op woensdag omstreeks 12.30 uur heeft een bestelauto een fietster aangereden. Daarbij kwam zij ten val en liep zij verwondingen op aan haar voet. De bestuurder van de bestelauto, een 31-jarige man uit Enkhuizen, was bezig met het parkeren van zijn auto. Hij reed achteruit en zag daarbij de 46-jarige vrouw uit Enkhuizen, die daar juist fietste over het hoofd.

Inbraak woning
Hoorn, woensdag 25 februari 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij een woning aan de Drieboomlaan in Hoorn. De daders zijn binnen gekomen via een raam aan de voorzijde van de woning. In de woning zijn laden en kasten doorzocht en zijn diverse goederen weggenomen zoals geld, een fotocamera en een videocamera.

Ontmanteling hennepkwekerij
Opmeer, maandag 23 februari 2004.
Op maandagochtend 23 februari heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld aan de Veken in Opmeer. Twee verdachten zijn aangehouden, een 56-jarige man uit Amsterdam en een 33-jarige man uit Amsterdam. Op de plantage zijn 566 hennepplanten aangetroffen, 8 kilo wiet, een aantal koolstoffilters, bijna 50 assimilatielampen, transformatoren, ventilatoren, tijdklokken en droogrekken. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen de verdachgten wordt proces-verbaal opgemaakt.