Politie IJsselland


PERSBERICHT


25 februari 2004


Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 26 februari 2004.

(1e uitzending 19.21 uur (daarna herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.21 uur).


Steenwijk. Overvallen op woningen
Op zondag 25 januari 2004, omstreeks 19.30 uur, wordt in haar woning op de Nieuwe Gagels in Steenwijk, een alleenwonende vrouw overvallen door een blanke man met donkere bivakmuts. Hij weet haar onder bedreiging van een mes een bankpas en pincode afhandig te maken. Even later pint hij bij een pinautomaat nabij de Kornputkazerne aan de Meppelerweg in Steenwijk. Er is een reconstructie van deze zaak gemaakt en er worden beelden van de gemaskerde dader getoond. Ook wordt aandacht besteed aan twee soortgelijke pogingen tot overvallen, mogelijk door dezelfde dader, op vrijdag 16 januari 2004 in Tuk.

Zwolle. Vreemdelingendienst
De Vreemdelingendienst in Zwolle heeft o.a. bij intakegesprekken met asielzoekers regelmatig te maken met valse documenten. Dit kan consequenties hebben voor de betrokkenen, maar ook voor mensen of bedrijven, die in dienstverband met falsificaties geconfronteerd worden. In het programma worden een korte impressie van deze dienst en een preventief signaal gegeven.

Enschede. Aanranding
Op donderdag 12 februari 2004, omstreeks 00.15 uur loopt een 20- jarige Enschedese vanuit de binnenstad via de Haaksbergerstraat naar huis. Bij de bank op de hoek van de rotonde met de Haaksbergerstraat wordt zij achtervolgd door een man, die haar even tevoren zijn geslachtsdeel toonde. De man greep haar vast en betastte haar, maar zij wist los te komen. De man ging er vandoor. Met een korte reconstructie en goede beschrijving van de dader wordt aandacht aan deze zaak besteed.

Mariaparochie. Overval op woning
Op woensdag 4 februari 2004, omstreeks 18.45 uur wordt een vrouw in haar woning in Mariaparochie overvallen door een onbekende man. Haar kinderen van 2 en 4 jaar lagen op dat moment in bed. De dader sloeg haar direct met volle kracht in het gezicht en vroeg om geld. Daardoor raakte zij vermoedelijk even buiten kennis. Er ontstond een worsteling, waarop de man er vandoor ging. Er is een signalement van de dader en er wordt een compositietekening getoond.

NB:


Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer:
0800-8887776 (Steenwijk/IJsselland) en
0800-4555555 (Enschede/Mariaparochie /Twente).
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.

---- --