Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Rode Kruis roept op om getroffenen in Marokko te steunen via 000-0000025-25

De aardbeving van maandagnacht zorgt voor ernstige noden in Marokko. Rode Kruis-Vlaanderen roept de bevolking op om de slachtoffers te steunen. Storten kan op 000-0000025-25 met de vermelding 'Steun Marokko' of online via www.redcross.be. Voor giften vanaf 30 euro op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest.

De aardbeving eiste al meer dan 500 levens en honderden Marokkanen geraakten gewond. De Marokkaanse Rode Halve Maan verleent hulp op het terrein, vervoert gewonden naar nabijgelegen ziekenhuizen en zoekt naar overlevenden samen met de Marokkaanse autoriteiten. De Internationale federatie van Rodekruis- en Rodehalvemaanverenigingen heeft 48.000 euro vrijgemaakt. Daarnaast heeft ze een internationale hulpoproep gelanceerd op basis van een eerste evaluatie van de dringendste noden zoals tenten, dekens, matrassen en kachels.

Rode Kruis-Vlaanderen ontving van de Vlaamse Regering reeds 60.000 euro en treft voorbereidingen om hulpmateriaal naar het getroffen gebied te sturen. Meer informatie hierover volgt.

Rode Kruis-Vlaanderen heeft op dit moment contacten met een aantal verantwoordelijken uit de Marokkaanse Gemeenschap in België en bekijkt de mogelijkheden tot samenwerking.

Brussel, 25 februari 2004