Gemeente Haarlem


25 februari 2004
sector Concernstaf

62/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Maarten Divendal nieuwe wethouder in het college van Haarlem

Op 25 februari is Maarten Divendal (PvdA) door de gemeenteraad benoemd tot wethouder van de gemeente Haarlem. Hij wordt portefeuillehouder van Financiën, Verkeer en vervoer, Jeugdbeleid en Onderwijs en Reiniging en afvalverwijdering. Maarten Divendal volgt Ton de Lange op die 2 weken geleden zijn functie heeft neergelegd.

In zijn dankwoord bij zijn installatie liet Maarten Divendal weten dat hij er veel zin in heeft. Als nieuwe wethouder, die halverwege de rit instapt, voelt hij dat hij er niet alleen voor staat. Hij weet dat hij veel steun van zijn collega's zal krijgen met name op het onderdeel financiën uit zijn portefeuille. Het bezuinigingsdossier blijft immers een dossier van het gezamenlijke college.

In de Haarlemse politiek is Divendal (1958) geen nieuwkomer. Sinds december 2000 is hij lid van de gemeenteraad en vanaf 2002 is hij fractievoorzitter van de PvdA. Ook in zijn vroegere woonplaats Heemstede is hij jarenlang actief geweest in de gemeenteraad. In diezelfde periode was hij ook voorzitter van de PvdA fractie in de Kennemerraad, het samenwerkingsverband tussen de regiogemeenten.

Divendal zal als wethouder een aantal functies vervullen dat gekoppeld is aan zijn portefeuille. Zo neemt hij zitting in onder andere de Stuurgroep Zuid-Tangent, het portefeuilleoverleg Onderwijs, Zorg en Welzijn Zuid Kennemerland en maakt hij deel uit van het Bestuur Vervoersautoriteiten Openbaar Vervoer Centrumgemeenten.
Daarnaast wordt hij benoemd als bestuurslid van de Stichting Haarlem Promotie.

Maarten Divendal, die tot zijn benoeming werkzaam was als hoofd van de afdeling Communicatie in de gemeente Haarlemmermeer, begon zijn loopbaan als cultureel werker bij het club- en buurthuiswerk. Na een PR-functie in de thuiszorg heeft hij ruim 12,5 jaar gewerkt bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Daar was hij onder meer woordvoerder van verscheidene bewindslieden en plaatsvervangend directeur Voorlichting.


Marie-José van Lent, communicatieadviseur
023-5113131
mjlent@haarlem.nl

---- --