Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, woensdag 25 februari 2004[pic]woensdag 25 februari  
      2004                                                           
                                                                     
Van    Myranda Theunissen, GSM-nummer 06.22930991 Afdeling           
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Man mishandeld
Een 18-jarige man uit Arnhem is in de nacht van dinsdag op woensdag in de Stikke Hezelstraat mishandeld. Hij liep daar met een stel vrienden, waarvan er een iets riep. Twee mannen die daar ook liepen reageerden hierop en schopten de man tegen zijn been en in zijn maag. Hierop kwam de 18-jarige hem te hulp, maar kreeg trappen tegen zijn hoofd en tegen zijn hand. Hierbij kwam hij ten val en raakte buiten bewustzijn. Toen hij weer bijkwam, waren de twee mannen verdwenen. De 18-jarige deed aangifte.

Jongen aangehouden voor drugsbezit
De politie heeft dinsdag aan het eind van de middag op de Tollensstraat een 15-jarige Nijmegenaar aangehouden omdat hij in het bezit was van harddrugs. Hij is overgebracht naar het politiebureau.


Mannen aangehouden voor vernieling bushokje

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Waldeck Pyrmontsingel drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht vernielingen te hebben aangebracht aan een bushokje aan de Bijleveldsingel. Het gaat om twee 19-jarigen uit Malden en een 19-jarige uit Nijmegen. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.


District Tweestromenland
Geen bijzonderheden

District De Waarden


Maurik - Taxi in sloot

Een taxichauffeur is vanmorgen tegen 11.00 uur met zijn voertuig en drie inzittenden in een sloot beland. De chauffeur, een 24-jarige man uit Maurik, reed over de Mauriksestraat komende uit Tiel. In een s-bocht had hij de auto niet geheel onder controle, raakte de rechterberm en corrigeerde naar links. Vermoedelijk door gladheid raakte de auto in een slip en kwam in de linkerberm terecht. De bestuurder kon het voertuig naar rechts corrigeren, maar gleed vervolgens in de sloot aan de rechterkant van de weg. Ten tijde van het ongeval vervoerde de taxi 3 passagiers, een 75-jarige vrouw uit Tiel, een 51-jarige vrouw uit Maurik en een 42-jarige vrouw uit Lienden. Alle vier de inzittenden zijn met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel.
Tegen de chauffeur is proces-verbaal opgemaakt.


Gewonde na aanrijding

Vanmorgen rond 8.40 uur is op de Rijswijksesteeg een 34-jarige man uit Beusichem gewond geraakt bij een aanrijding tussen een tractor met aanhangwagen en een personenauto. De tractor, bestuurd door een 25-jarige man uit Lienden, reed over de Rijswijksesteeg komende vanuit Zoelen in de richting van Rijswijk. Uit tegenovergestelde richting kwam een personenauto, bestuurd door de man uit Beusichem. Voordat beide voertuigen elkaar op de smalle weg passeerden, raakte de personenauto, vermoedelijk door gladheid, in een slip en botste frontaal tegen de tractor. Hierbij reed de tractor met het linkervoorwiel over de motorkap. De 25-jarige tractorbestuurder kwam met de schrik vrij, de 34-jarige automobilist daarentegen zat in zijn voertuig bekneld en is door de brandweer bevrijd. De man is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht


Culemborg-diefstal uit bedrijf
Dinsdagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Industrieweg door een deur te forceren. Hierbij zijn diverse computers gestolen, beeldschermen en een mobiele telefoon. Een 39-jarige medewerker deed aangifte.


Autobrand op Rijksweg A15

Vandaag om 08.35 uur meldde een 44-jarige bestuurder van een bestelauto dat zijn auto ter hoogte van Tiel in brand was gevlogen en dat hij gas- en zuurstofflessen in zijn auto vervoerde. De brandweer ging erheen en wegens explosiegevaar werd de Rijksweg in beide richtingen afgesloten. Om 08.57 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester' en kon de auto worden weggesleept. De bestuurder was niet gewond geraakt. Rond 09.30 uur kon de snelweg in beide richtingen weer worden vrijgegeven. Er had zich een file gevormd die echter weer snel oploste.

Zaltbommel-Man aangehouden voor mishandeling
Dinsdagavond is op de Boschstraat een 49-jarige man uit Zaltbommel aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht een 15-jarige plaatsgenoot geslagen te hebben. De 15-jarige zou iets geroepen hebben naar de dochter van de 49-jarige, die naar zeggen van de 15-jarige hem zou hebben uitgescholden.
De 49-jarige is overgebracht naar het politiebureau.


BLIK OP VEILIG- Resultaten alcoholcontroles tijdens Carnaval


16 rijders onder invloed, 5 rijbewijzen (tijdelijk) ingevorderd

Het projectteam van Blik op veilig heeft van zaterdag 21 februari tot en met dinsdag 24 februari intensieve alcoholcontroles uitgevoerd in verband met Carnaval. De controles vonden in samenwerking met de locale politieteams verspreid door de regio plaats: in Nijmegen, Beneden-Leeuwen, Beek en Beuningen. Op zaterdag zijn weggebruikers tussen 20.00 uur en 04.00 uur gecontroleerd op rijden onder invloed. Op zondag, maandag en dinsdag is tussen 16.00 uur en 24.00 uur gecontroleerd.

In totaal zijn tijdens de vier alcoholcontroles 2154 blaastesten afgenomen. Na de ademanalyse bleken 15 bestuurders onder invloed te rijden. De strafbare limiet is 220 ugl. Degene met de hoogste hoeveelheid alcohol in de uitgeademde lucht blies 920 ugl. Van deze persoon is geen rijbewijs ingevorderd, wat boven de 570 ugl wel standaard is, omdat hij geen rijbewijs had. De man kreeg derhalve ook een proces-verbaal voor rijden zonder geldig rijbewijs. In totaal zijn bij de controles tijdens Carnaval 5 rijbewijzen ingevorderd.

Een overzicht van de controles per dag.
Zaterdagnacht (21 op 22 februari): Groenestraat Nijmegen

Het projectteam heeft op de Groenestraat in Nijmegen in totaal 520 blaastesten afgenomen. In totaal 6 bestuurders bleken met teveel alcohol op achter het stuur te zitten. De uitslagen van de ademanalyse waren: 245, 460, 510, 920, 570 en 890 ugl. Van de laatste twee bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. Degene die 920 ugl blies, had geen rijbewijs.

Zondag (22 februari): Zandstraat Beneden-Leeuwen

Het projectteam heeft onder andere op de Zandstraat in Beneden-Leeuwen in totaal 298 blaastesten afgenomen. Geen van de gecontroleerde bestuurders reed onder invloed. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor rijden over het fietspad.

Maandag (23 februari): Rijksstraatweg Beek (Ubbergen)

Maandag heeft het projectteam gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer op onder andere de Van Randwijckweg en Rijksstraatweg in Beek. In totaal werden 839 blaastesten afgenomen waarbij 8 bestuurders onder invloed reden. De uitslagen van de ademanalyse waren: 375, 415, 465, 495, 540, 590, 630 en 655 ugl. Van de laatste drie bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. Daarnaast zijn 5 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die geen gordel droegen, een voor het rijden zonder geldige apk, een voor niet handsfree bellen en een voor het onnodig voeren van mistverlichting.

Dinsdagavond (24 februari): Van Heemstraweg Beuningen

Dinsdag heeft het projectteam een alcoholcontrole uitgevoerd op de Van Heemstraweg in Beuningen. Bij 497 bestuurders is een blaastest afgenomen. Twee bestuurders reden onder invloed en bliezen bij de ademanalyse 295 respectievelijk 645 ugl. (invordering rijbewijs).

Rijden onder invloed is één van de vijf speerpunten die binnen het regioproject Verkeershandhaving centraal staat. Elke week voert het projectteam alcoholcontroles uit verspreid door de regio. Naast reguliere controles, waarbij een bronaanpak wordt gehanteerd en 'rijdende controles' worden regelmatig alcoholcontroles gehouden rond evenementen en festiviteiten. De grootschalige alcoholcontroles van Blik op veilig rond Carnaval vinden jaarlijks plaats, evenals de controles rondom de Vierdaagse.


Snelheidscontrole op dinsdag

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
GeldermalsTielerweg    9-00  -16.0050     1600 215  80    
en                     uur                                
                                                          
                                                          
                                                          


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --