Veilig Amsterdam


Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer - Meer geld voor veilige winkels 23/02/2004 - Op voorstel van wethouder Martin Verbeet is de raad van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer in de vergadering van 23 februari jl. akkoord gegaan met de subsidieregeling Veilig Ondernemen.

Het stadsdeel trekt in de komende drie jaar samen met de gemeente Amsterdam en de Europese Unie 180.000,- uit voor de vergroting van de veiligheid in haar winkelgebieden.

De werkgroep Veilig Ondernemen (politie, stadsdeel en vertegenwoordigers van winkeliersverenigingen) is de initiator van deze subsidieaanvraag.

Vanaf 1 maart 2004 kunnen ondernemers een subsidie aanvragen om de veiligheid in hun winkel te vergroten. Het gaat hierbij om zaken als burenbelsysteem, detectiepoortjes, alarminstallatie, videobewaking, kluizen en veiligheidssloten, maar ook training en cursus op het gebied van agressie en veiligheid. De subsidie is maximaal 48% van het aankoopbedrag.

De winkelstraatmanagers zullen ondernemers attent maken op deze subsidieregeling. De regeling geldt voor ondernemers met een winkel in de Transvaalbuurt, Oosterparkbuurt, Dapperbuurt en de Weesperzijdestrook; het gebied dat als Europees aandachtsgebied is aangewezen. Meer informatie over de gebiedsafbakening vindt u in de subsidieverordening.

De subsidieverordening en het aanvraagformulier kunt u downloaden vanaf de site van het stadsdeel.

Winkelend publiek in de Linnaeusstraat

link Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer is in 1998 ontstaan uit een fusie tussen de stadsdelen Oost en Watergraafsmeer. De bevolkingsopbouw van beide voormalige stadsdelen loopt sterk uiteen. Bij stadsdeel Oost/Watergraafsmeer zijn ongeveer 600 mensen werkzaam. www.oost-watergraafsmeer.nl