Politie Zaanstreek-waterland


09:59 24-FEB-04
LOC: WORMERVEER, HERMAN GORTERSTRAAT

Huurder sloopt binnenmuren woning weg voor hennepplantage

Een 33-jarige man uit Wormerveer had nagenoeg alle binnenmuren van zijn huurflat weg gesloopt ten behoeve van een hennepplantage. De politie kwam aan de deur van de woning samen met een deurwaarder voor beslaglegging. De ramen van de woning waren met ondoorzichtig plastic afgeplakt. De bewoner was niet thuis, waarna de voordeur werd opengebroken. In de woning werden de resten van een voormalige plantage aangetroffen. In totaal werd ongeveer 14 kilo hennep en resten van hennepplanten, alsmede enkele plakken hasj in beslaggenomen. De stroom voor de inmiddels ontmantelde plantage werd buiten de meter om afgetapt. De woningbouwvereniging werd in kennis gesteld. De bewoner meldde zich later vrijwillig aan het bureau, werd aangehouden en in verzekering gesteld.

13:20 24-FEB-04
LOC: ZAANDAM, DE WEER
15 jarige bijt agent
Een 15-jarig meisje uit Zaandam heeft een agent in zijn arm gebeten en gekrabd. De agent moest voor zijn verwondingen in het ziekenhuis worden behandeld.
Het meisje werd wegens wangedrag van het Pascal college gestuurd en mag daar niet meer komen, ook niet op het schoolplein. Toen zij daar toch kwam wilden verschillende leerlingen naar huis gaan, omdat zij bang zijn voor de Zaandamse. Daarop werden toevallig op dat moment in de school aanwezige agenten, aangesproken. Eén van de agenten wilde met haar over haar gedrag praten, maar zij wilde niet meekomen. Toen zij uiteindelijk werd aangehouden verzette zij zich hevig, krabde de agent en beet hem in zijn arm. Ook heeft zij die agent en de andere agent en conciërge van de school die te hulp schoten, beledigd. Tegen het meisje wordt een proces-verbaal wegens betreden van verboden terrein, verzet, mishandeling en belediging opgemaakt.

13:57 24-FEB-04
LOC: PURMEREND, GEDEMPTE WHERE

Bromfietser rijdt vrouw aan en rijdt door

Een nog onbekende bromfietser heeft een 21-jarige vrouw uit Purmerend aangereden en is daarna zonder te stoppen doorgereden. De vrouw werd enige meters mee gesleurd en raakte gewond aan haar jukbeen en knie. Zij werd voor behandeling naar het Waterland ziekenhuis gebracht.
De aanrijding vond plaats op een voetgangersoversteekplaats, waarop dat moment diverse mensen bij groen voetgangerslicht, de weg overstaken. De bromfiets kwam uit de richting van de Purmersteenweg en reed met hoge snelheid op het weggedeelte bestemd voor het tegemoet komende verkeer. Hij reed door het rode verkeerslicht van de kruising Gedempte Where met de Hoornselaan en ontweek daarbij diverse overstekende voetgangers. De aangereden vrouw kon hij echter niet ontwijken. De bestuurder reed daarna meteen door in de richting van de Hoornse buurt en is daarna rechtsaf gegaan in de richting van de Hoornselaan.
De bromfiets betrof een blauwe scooter bromfiets waarop, behalve de bestuurder, zich nog een tweede persoon als passagier bevond. Dat was een negroïde man met een grijze jas met capuchon. Getuige worden verzocht te bellen met het wijkteam Overwhere via 0900-8844

21:00 24-FEB-04
LOC: ZAANDIJK, GUISHOF

Politie verscheurt 54 van de 77 bonnen

Na een speciale politieactie op het dragen van de autogordel, werden 54 van de 77 uitgeschreven bekeuringen verscheurd. In de ochtend werden op vier verschillende locaties in de Zaanstreek controles gehouden op het dragen van de autogordel. Daarbij werden 77 bonnen uitgedeeld. Elke overtreder kreeg echter ook een uitnodiging om nog diezelfde avond op het hoofdbureau van politie in Zaandijk, een presentatie bij te wonen over de gevolgen van het niet dragen van de autogordel. Na het bijwonen van de presentatie kon de bekeuring worden ingeleverd, die vervolgens werd verscheurd. Daarvan maakten 54 overtreders gebruik. De bezoekers van de indringende presentatie reageerden positief op de politieactie. Een aantal van hen verklaarde met hun neus op de feiten te zijn gedrukt en in het vervolg de gordel te zullen dragen. Het is nog niet bekend of de actie in de toekomst zal worden herhaald.

21:35 24-FEB-04
LOC: PURMEREND, HUGO DE GROOTSTRAAT

Politie zoekt getuigen van schietpartij

De politie is op zoek naar getuigen van een schietpartij, waarbij een 38-jarige man uit Purmerend werd beschoten in zijn woning. De man heeft de schietpartij overleefd. Twee onbekende mannen hebben van buiten de woning door de ruit van de woonkamer heen een aantal schoten op het slachtoffer afgevuurd. Daarna vluchtten zij weg in een zwarte Volkswagen Polo, waarin mogelijk nog een derde man zat. De auto is later op de avond teruggevonden op de carpoolplaats naast de A7, bij de afslag Zaandijk en de Zaanse Schans. De auto stond toen in brand en is volledig uitgebrand. Het voertuig werd halverwege het jaar 2003 in Den Haag gestolen. Van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor.
De politie wil graag in contact komen met getuigen, die iets hebben gezien, vóór, tijdens en na de schietpartij. Ook wil de politie getuigen spreken, die op de carpoolplaats mogelijk hebben gezien, dat de zwarte polo daar vóór of na de schietpartij werd neergezet en hoe de daders na de schietpartij de carpoolplaats hebben verlaten. Getuigen kunnen bellen met de centrale recherche via 0900-8844

23:38 24-FEB-04
LOC: WORMER, FLORASTRAAT

Man bedreigt andere man met zwaard

Een 35-jarige man uit Wormer heeft een 17-jarige plaatsgenoot met een 70 cm lang sierzwaard bedreigd. Het slachtoffer wilde naar een buurman van de bedreiger gaan en werd daarop door de latere verdachte met het zwaard bedreigd en achterna gezeten. De verdachte verklaarde later zijn slachtoffer alleen maar bang te hebben willen maken, omdat deze hem op zijn beurt bedreigd zou hebben. Het conflict vindt zijn oorsprong in een burenruzie. De verdachte werd gehoord en later weer in vrijheid gesteld. Het zwaard werd in beslaggenomen.

00:20 25-FEB-04
LOC: PURMEREND, WHEREDIJK

Autokrakers aangehouden dankzij getuige

Een 17, een 19 en een 21-jarige man, allen uit Purmerend, werden door de politie aangehouden wegens inbraak in een auto. Een man die zijn hond uitliet zag de mannen inbreken in een auto en belde de politie. Toen die ter plaatse kwam waren de vogels al gevlogen, maar de getuige verstrekte zulke goede signalementen, dat de drie verdachten later in de omgeving konden worden aangehouden. Zij werden ingesloten en later in verzekering gesteld. Zij hebben inmiddels hun aandeel in de kraak bekend.

07:23 25-FEB-04
LOC: PURMEREND, WILLEM EGGERTSTRAAT

Beeldschermen gestolen na inbraak via winkelcentrum

In de afgelopen nacht heeft men een aantal platte beeldschermen gestolen bij een zorgverzekeraar. Men is binnen kunnen komen door de schuifdeur tussen parkeergarage en winkelcentrum open te breken. Bij de zorgverzekeraar heeft men een ruit ingegooid. Men heeft het winkelcentrum weer verlaten via een nooddeur, die men ook heeft opengebroken. Omtrent de schade is nog niets bekend.


14:13 25-FEB-04
LOC: WORMERVEER, WANDELWEG

Twee gewonden na kop-staart aanrijding met vier auto's

Na een kop-staart aanrijding met vier auto's werd een nog onbekende automobilist tussen de 50 en 60 jaar, met onbekend letsel naar het VU in Amsterdam gebracht. Een zeven maanden zwangere 32-jarige vrouw uit Assendelft werd voor onderzoek naar ziekenhuis De Heel gebracht.
Het ongeval gebeurde toen het nog onbekende slachtoffer door nog eveneens onbekende oorzaak in volle vaart inreed op de drie andere stilstaande auto's. Deze stonden bij de kruising met de Stationstraat te wachten voor het rode verkeerslicht om rechts af te slaan. De onbekende automobilist reed tegen de achterzijde van de bestelauto van een 48-jarige bestuurder uit Wormerveer. Deze werd op zijn beurt tegen de achterzijde van de auto van de zwangere vrouw gedrukt en die auto weer tegen de auto van een 49-jarige automobilist uit Wormerveer.
De Wandelweg en Stationsstraat werden voor alle verkeer gesloten, zodat de traumaheli op het kruisingsvlak kon landen. Het onbekende slachtoffer zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer daaruit worden bevrijd door het dak van de auto te knippen. De stremming heeft ongeveer drie kwartier geduurd, daarna kon het verkeer over één rijstrook weer doorrijden. Weer drie kwartier later werd de weg geheel vrijgegeven. Naar de oorzaak van het ongeluk wordt een onderzoek ingesteld.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-250204


24-FEB-04
ZAANSTAD, DIVERSE LOCATIES

Gordelcontrole

Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden dinsdag op verschillende plaatsen in de Zaanstreek gordelcontroles. Op de Houtveldweg, de Leeghwaterweg en Pinksterdrie in Zaandam en de Dorpsstraat in Assendelft en de Kerkstraat in Wormerveer werden in totaal 35 bestuurders staande gehouden. Behalve voor het rijden zonder gordel werden op de Houtveldweg in Zaandam vier bestuurders staande gehouden wegens het overschrijden van de snelheidslimiet van 50 km per uur. De snelste reed 78 km per uur. In Zaandam werden verder een bromfietser zonder helm en een bestuurder die telefoneerde tijdens het rijden bekeurd.

16:33 24-FEB-04
PROVINCIALEWEG N507, DE GOORN

Rijbewijs kwijt

Agenten in een onopvallende videosurveillanceauto vorderden dinsdag het rijbewijs in van een 25-jarige automobilist uit Spierdijk. De automobilist haalde de agenten op de N507 in De Goorn (Wester Koggenland) met hoge snelheid in. De man had meer dan vijftig km per uur teveel op zijn teller staan en reed met een gevaarlijk hoge snelheid van 140 km per uur over een kruising. Tijdens de surveillance werden nog twee andere automobilisten aan de kant gezet en bekeurd voor te hard rijden (veertig km per uur te hard) en te weinig afstand houden.


08:30-09:30 24-FEB-04
PURMEREND, PROVINCIALEWEG N244
38 km per uur te hard
Op de Provinciale weg N244 in Purmerend en de N247 in Middelie in werd dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden. In Middelie werd een hoogste snelheid van 118 km per uur gemeten bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Op de N247 reed één op de tien automobilisten te hard. Op de N244 werd een hoogste snelheid van dertig km per uur te hard gemeten terwijl slechts enkele automobilisten te hard reden.

02:50 25-FEB-04
PURMEREND, WATERLANDLAAN

Bestuurder zonder rijbewijs onder invloed

Een 37-jarige man uit Amstelveen werd woensdagochtend aangehouden wegens het rijden onder invloed. Agenten kregen een melding dat een bestuurder in beschonken toestand in zijn auto was gestapt. De agenten hoefden slechts de poort van het politiebureau uit te rijden om de man tegen te komen. De automobilist parkeerde namelijk net zijn auto voor het politiebureau. Een blaastest wees uit dat de man drieëneenhalf keer zoveel drank op had als is toegestaan. Bovendien bleek hij zonder rijbewijs te rijden omdat hij een rijontzegging had. Tegen de drankrijder is proces-verbaal opgemaakt.

EINDE


---- --