Gemeente IJsselstein


Geen hondenpoep in Kasteelkwartier!
woensdag, 25 februari 2004 - 17:01 CET

Hondenpoep is in alle wijken in IJsselstein een probleem. De bewonersgroep van Kasteelkwartier heeft actie ondernomen: kinderen uit de wijk ontwierpen zelf hondenpoepbordjes.

Onthulling van een nieuw hondenpoepbordje door wethouder Kamminga en het meisje dat het bord heeft ontworpen Hondenpoep is een probleem dat in alle wijken speelt. De gemeente onderkent het probleem en heeft anti-hondenpoepborden gerealiseerd. Deze worden binnenkort in alle wijken geplaatst, behalve in Kasteelkwartier; in Kasteelkwartier hebben ze hun eigen bordjes.

Hondenpoepbordjes zelf ontworpen
De bewonersgroep van Kasteelkwartier vond het een leuk idee om anti-hondenpoepborden door schoolkinderen uit de wijk te laten ontwerpen. De kinderen zijn hierdoor meer betrokken het hondenpoepprobleem en zullen hondenbezitters misschien hierdoor eerder op aanspreken. Jawinda Lancee (secretaris) heeft basisscholen De Touwladder en de Fatimaschool benaderd en kinderen van een aantal klassen hebben tekeningen gemaakt. De jury (Frank Bersma, Dick van Doorn en Irene Kirch van de gemeente) koos zes tekeningen uit. Hiervan zijn borden gemaakt.

De onthulling van een nieuw hondenpoepbordje in Kasteelkwartier

Afgelopen donderdag 19 februari zijn de borden officieel onthuld. De borden staan bij de zes speelplekjes in Kasteelkartier. Bij de onthulling waren de kinderen aanwezig die de borden ontworpen hadden, hun medeleerlingen en wethouder Kamminga.

Hulde voor dit initiatief van de bewonersgroep Kasteelkwartier!