Politie Drenthe

woensdagmiddag

Assen 25-02-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Politie lost 22 zaken op
KLAZIENAVEEN Een onderzoeksteam van zes politiemedewerkers heeft in korte tijd 22 zaken opgelost. Op 26 januari is het team gestart met het onderzoek naar aanleiding van het aantreffen van gestolen gereedschappen in een schuur bij een 29-jarige verdachte uit Klazienaveen.

In totaal heeft de politie 18 verdachten gehoord over hun betrokkenheid bij 22 verschillende zaken. Van deze 18 verdachten zijn 12 verdachten aangehouden en is 1 verdachte voorgeleid aan de rechter commissaris. Deze verdachte is in bewaring gebleven.

Uit het onderzoek bleek dat vanuit de woning van de 29-jarige verdachte door een groep jeugdigen diverse misdrijven gepleegd werden. De leeftijd van de verdachten varieert van 13 tot 17 jaar. De 29- jarige man had gezien zijn leeftijd grote invloed op de jongens. Uit verklaringen blijkt dat in het huis veel alcohol werd gedronken. In de woning werden ook uitzendingen van een illegale zender verzorgd, dit trok verschillende jeugdigen aan. Uit verder verhoor bleek dat de verdachten verantwoordelijk waren voor een groot aantal misdrijven gepleegd in Klazienaveen in de periode mei 2003 tot en met januari 2004.

De misdrijven bestonden uit inbraken, diefstallen, brandstichting, openlijke geweldpleging/ vernieling en mishandeling. Bijvoorbeeld werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Noorderkeerkring, in dit bedrijf werd later ook brandgesticht. Op verschillende plaatsen in Klazienaveen werden coniferen. Alle misdrijven werden gepleegd in Klazienaveen. De totale schade wordt geschat tussen 25.000 en 30.000,-

Het onderzoek is afgerond en het dossier wordt ingeleverd bij justitie, die bepaalt welke verdachten vervolgd worden.

Laagstaande zon zorgt voor gevaarlijke situaties ZWIGGELTE Woensdagmorgen tegen kwart over acht kreeg de politie melding van een ongeval op de kruising Oranjekanaal Noordzijde en de Elperweg. Een 43-jarige vrouw uit Elp zag bij het oprijden van de kruising door de laagstaande zon een voor haar van rechtskomende 44-jarige automobilist uit Wezup over het hoofd. De beide auto werden afgesleept. De vrouw en haar 20-jarige inzittende zijn voor onderzoek overgebracht naar het Wilheminaziekenhuis in Assen. Na controle bleek de vrouw enkele gekneusde ribben te hebben en haar passagier een lichte hersenschudding.

Gladheid op Drentse wegen
DRENTHE Door winterse buien werd het woensdag lokaal glad op de Drentse wegen.
Dit ondervonden een 46-jarige vrouw uit Uffelte en een 38-jarige man uit Gorredijk. Op de Lindenlaan kwamen beide bestuurders tegen kwart over negen met elkaar in botsing. Door sneeuwval was de weg glad geworden, de vrouw gleed met haar auto naar de linkerkant van de weg en boste op de vrachtwagen van de man.

In Meppel gebeurde vanmorgen een kop-staart aanrijding op de Stationsweg. Een 35-jarige vrouw uit Gramsbergen gleed met haar auto tegen de auto van een 71-jarige Meppelaar. Er was alleen materiële schade.

In Gieterveen ging het vanmorgen mis op de T-kruising Hunzeweg- Bonnerveen. Het had pas gesneeuwd en hierdoor gleed een 31-jarige man uit Gieterveen rechtdoor. Door een stuurbeweging belandde hij uiteindelijk in de sloot. De auto moest worden afgesleept.

Woensdagmiddag kwam een 27-jarige vrouw uit Meppel met haar auto in de sloot terecht. Ze reed over de A28 en kwam plotseling in een sneeuwbui terecht. De autos voor haar begonnen te remmen, verklaarde de vrouw. Zij remde ook voorzichtig maar raakte toch in de slip. De vrouw was zelf uit de auto gestapt. De auto was total loss.

Politie pakt vernieler op
HOOGEVEEN Woensdagmorgen werd door een 30-jarige man uit De Wijk een ruit vernield bij een winkelpand aan de Markt. Ook werd het personeel van de winkel bedreigd. De man had al een lokaalverbod. De politie heeft ter zake bedreiging personeel in verzekering gesteld.

Crossers gepakt door politie
NIEUW DORDRECHT De politie heeft dinsdag twee jongemannen bekeurd voor het crossen met hun bromfietsen in de omgeving van de Smidshof. De 14- en 16-jarige jongens hadden al eerder een waarschuwing gekregen. Deze keer kwamen zij niet meer met een waarschuwing weg, zij kregen onder meer een bekeuring voor onverzekerd rijden en het niet hebben van een certificaat.

Dana Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52554218. info@politie-drenthe.nl