Gemeente Loenen aan de Vecht


Nieuwsberichten

25/02/2004
Fusie RIO's West Utrecht en Zuid West Utrecht

De RIO's West Utrecht en Zuid West Utrecht zijn per 1 januari 2004 gefuseerd tot RIO Vecht en Lekstreek. Voorheen waren de RIO's gevestigd in Harmelen en Nieuwegein.

De fusie is het gevolg van de nieuwe richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport in het kader van Robuuste RIO's. Het RIO is een onafhankelijke organisatie die de zorgbehoefte objectief vaststelt, maar zelf geen zorg levert. Het RIO stelt de indicatie voor de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) zoals bijvoorbeeld de plaatsing in een verpleeg- of verzorgingshuis of het in aanmerking komen voor de thuiszorg.
Ook verzorgt het RIO voor een aantal gemeenten de advisering voor de WVG (Wet Voorzieningen Gehandicapten). Het betreft de inwoners van de gemeenten: Abcoude, Breukelen, Houten, IJsselstein, Loenen, Lopik, Maarssen, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, De Ronde Venen, Woerden en Vianen.

Nieuw kantoor
Het nieuwe centrale kantoor is gehuisvest in IJsselstein. Dit betekent voor de inwoners van beide regio's dat er veranderingen zijn ten aanzien van de bereikbaarheid zoals adres en telefoonnummer. Vanaf 1 februari is het centrale kantoor van het RIO Vecht en Lekstreek gevestigd in IJsselstein, telefoonnummer 0900 - 3573573, postbus 336, 3400 AH IJsselstein.
Tot 1 mei 2004 kunnen schriftelijke aanmeldingen van inwoners van de gemeenten Woerden, Montfoort, De Ronde Venen, Abcoude, Loenen aan de Vecht, Breukelen en Maarssen nog gestuurd worden naar postbus 123, 3480 DC Harmelen.